υλικά

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • ½ συσκευασία Δυόσμος Φρεσκούλης λεπτοκομμένος
  • 1 Φρέσκo κρεμμυδάκι Φρεσκούλης κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
  • ½ ματσάκι κόλιανδρος σε φυλλαράκια (προαιρετικό)
  • 50 γρ. κρεμμύδι κομμένο ζουλιέν σε νερό με πάγο για 30'
  • ⅓ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρο
  • 80 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη ζουλιέν

για το ντρεσινγκ

  • 15 ml fish sauce
  • 30 ml χυμός λάιμ
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • ½ πιπεριά τσίλι λιωμένη
  • 15 ml ελαιόλαδο
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
82
kcal
Υδατ/κες
3.4
γρ
Πρωτεΐνη
9.7
γρ
Λιπαρά
3
γρ

Εκτελεση

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο σε αρωματικό νερό με μιρπουά* (mirepoix) και αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ζωμό και το ξεψαχνίζουμε (θα μας ζυγίζει 500 γρ.).

  2. Ανακατεύουμε την πρασινάδα με τη μισή ποσότητα κόλιανδρου, δυόσμου και ντρέσινγκ.

  3. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη πιπεριά, το αγγούρι και την υπόλοιπη ποσότητα αρωματικών και ντρέσινγκ.

  4. Σερβίρουμε, τοποθετώντας από κάτω τη σαλάτα και από πάνω το κότοπουλο.

Tip: * [ΣτΕ] Μια βάση ανάμεικτων λαχανικών, που, παραδοσιακά, περιέχει καρότο, κρεμμύδι και σέλινο, και χρησιμοποιείται για να αρωματίσει σάλτσες, σούπες και μαγειρευτά κατσαρόλας.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink