Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά

Η Δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά από την Vagia Emily είναι μια υγιεινή και χορταστική επιλογή για κάθε εποχή.

Ιδανική για γρήγορα γεύματα ή ελαφρύ δείπνο, αυτή η σαλάτα συνδυάζει τα θρεπτικά οφέλη των ρεβυθιών και των ζυμαρικών με την φρεσκάδα των πράσινων λαχανικών.

Δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά για να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης: Μίγμα φρέσκων πράσινων λαχανικών που παρέχουν πληθώρα βιταμινών και αντιοξειδωτικών.
  • Ρεβύθια: Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ενισχύουν την αίσθηση κορεσμού.
  • Ζυμαρικά: Πηγή ενέργειας πλούσια σε υδατάνθρακες, ιδανικά για ένα θρεπτικό γεύμα.
  • Ταχίνι: Πλούσιο σε καλά λιπαρά, ασβέστιο και μαγνήσιο.
  • Maple Syrup ή Μέλι: Φυσικές γλυκαντικές ουσίες που προσθέτουν γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Θα λατρέψετε τη δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά γιατί είναι:

  • Υγιεινή και Θρεπτική: Ιδανική για όσους ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
  • Χορταστική: Η τέλεια ισορροπία μεταξύ πρωτεϊνών, υδατανθράκων και υγιεινών λιπαρών.
  • Εύκολη και Γρήγορη στην Παρασκευή: Έτοιμη σε λίγα μόλις βήματα με απλά υλικά.

Βρείτε και άλλες συνταγές με Καπριτσιόζα Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 100 γρ. ωμά ζυμαρικά της επιλογής μας (χρησιμοποιήσαμε ριγκατόνι χαρουπιού)
  • 1,5 φλ. ρεβύθια βρασμένα
  • Καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

για το ντρεσινγκ

  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. maple syrup ή μέλι (αν δεν είστε vegans)
  • 1/4 λεμόνι

Εκτελεση

  1. Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μόλις βράσουν τα  στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβύθια μας με το ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° πάνω-κάτω για 30-35′ μέχρι να γίνουν τραγανά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την σαλάτα καπριτσιόζα του Φρεσκούλη, τα ζυμαρικά και τελευταία τα ρεβύθια.
  4. Για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά και περιχύνουμε από πάνω. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν θεωρούμε ότι λείπει.
  5. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη vegan φέτα που ταιριάζει πολύ ή τριμμένο vegan κίτρινο τυρί της επιλογής μας
Tip: Από την Emily Vagia: ”Προσθέστε λίγη vegan φέτα ή τριμμένο vegan κίτρινο τυρί για επιπλέον γεύση και υφή.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
171,1
kcal
Υδατ/κες
16,7
γρ
Πρωτεΐνη
6,4
γρ
Λιπαρά
7,2
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους