Η Δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά από την Vagia Emily είναι μια υγιεινή και χορταστική επιλογή για κάθε εποχή.
Ιδανική για γρήγορα γεύματα ή ελαφρύ δείπνο, αυτή η σαλάτα συνδυάζει τα θρεπτικά οφέλη των ρεβυθιών και των ζυμαρικών με την φρεσκάδα των πράσινων λαχανικών.
Δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά για να την επιλέξετε:
- Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης: Μίγμα φρέσκων πράσινων λαχανικών που παρέχουν πληθώρα βιταμινών και αντιοξειδωτικών.
- Ρεβύθια: Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ενισχύουν την αίσθηση κορεσμού.
- Ζυμαρικά: Πηγή ενέργειας πλούσια σε υδατάνθρακες, ιδανικά για ένα θρεπτικό γεύμα.
- Ταχίνι: Πλούσιο σε καλά λιπαρά, ασβέστιο και μαγνήσιο.
- Maple Syrup ή Μέλι: Φυσικές γλυκαντικές ουσίες που προσθέτουν γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Θα λατρέψετε τη δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά γιατί είναι:
- Υγιεινή και Θρεπτική: Ιδανική για όσους ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
- Χορταστική: Η τέλεια ισορροπία μεταξύ πρωτεϊνών, υδατανθράκων και υγιεινών λιπαρών.
- Εύκολη και Γρήγορη στην Παρασκευή: Έτοιμη σε λίγα μόλις βήματα με απλά υλικά.
Βρείτε και άλλες συνταγές με Καπριτσιόζα Σαλάτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά
υλικα
- 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
- 100 γρ. ωμά ζυμαρικά της επιλογής μας (χρησιμοποιήσαμε ριγκατόνι χαρουπιού)
- 1,5 φλ. ρεβύθια βρασμένα
- Καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
για το ντρεσινγκ
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 3 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. maple syrup ή μέλι (αν δεν είστε vegans)
- 1/4 λεμόνι
Εκτελεση
- Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβύθια μας με το ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° πάνω-κάτω για 30-35′ μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την σαλάτα καπριτσιόζα του Φρεσκούλη, τα ζυμαρικά και τελευταία τα ρεβύθια.
- Για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά και περιχύνουμε από πάνω. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν θεωρούμε ότι λείπει.
- Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη vegan φέτα που ταιριάζει πολύ ή τριμμένο vegan κίτρινο τυρί της επιλογής μας
Tip: Από την Emily Vagia: ”Προσθέστε λίγη vegan φέτα ή τριμμένο vegan κίτρινο τυρί για επιπλέον γεύση και υφή.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
171,1
kcal
Υδατ/κες
16,7
γρ
Πρωτεΐνη
6,4
γρ
Λιπαρά
7,2
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: