Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φρέσκα φύλλα ρόκας με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί

Η σαλάτα Φρέσκα φύλλα ρόκας με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί συνδυάζει την πιπεράτη γεύση της άγριας ρόκας με την τρυφερότητα των σπαραγγιών και την κρεμώδη υφή του κατσικίσιου τυριού.

Iδανική για όσους αγαπούν τις έντονες, ισορροπημένες γεύσεις!

Φρέσκα φύλλα ρόκας με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί Συνταγές

Δείτε τι περιέχει η Φρέσκα φύλλα ρόκας με Σπαράγγια και Κατσικίσιο Τυρί και γιατί να την επιλέξετε:

  • Φρέσκα Φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης: Με πικάντικη και ελαφρώς πιπεράτη γεύση, η ρόκα δίνει ένταση στη σαλάτα και είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C.
  • Πράσινα Σπαράγγια: Ψημένα απαλά για να διατηρήσουν την τραγανή υφή τους, τα σπαράγγια είναι γεμάτα φυτικές ίνες και φολικό οξύ, υποστηρίζοντας την καλή υγεία και τη θρέψη.
  • Κατσικίσιο Τυρί: Η ήπια, κρεμώδης γεύση του κατσικίσιου τυριού δίνει απαλότητα στο πιάτο, ενώ παράλληλα προσφέρει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.

Θα λατρέψετε την Φρέσκα φύλλα Ρόκας με Σπαράγγια και Κατσικίσιο Τυρί γιατί είναι:

  • Εύκολη και Γρήγορη στην Προετοιμασία: Ένα απλό πιάτο που χρειάζεται ελάχιστο χρόνο, αλλά γεμίζει με φρέσκες γεύσεις και θρεπτικά στοιχεία.
  • Ιδανική για Ελαφρύ και Θρεπτικό Γεύμα: Πλούσια σε πρωτεΐνη από το τυρί και φυτικές ίνες από τη ρόκα και τα σπαράγγια, προσφέρει θρεπτική αξία χωρίς να βαραίνει.
  • Απολαυστικά Αρωματική: Το λεμόνι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι αναδεικνύουν τα αρώματα των φρέσκων υλικών, κάνοντάς την ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες.

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Φρέσκα φύλλα ρόκας

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φρέσκα φύλλα ρόκας με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί

υλικά

  • 1 συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης (χρειάζονται πλύσιμο)
  • 1 μάτσο πράσινα σπαράγγια
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί ή κατίκι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20′.
  2. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε ένα μπολ και τοποθετούμε από πάνω τα σπαράγγια και το τυρί.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι θαλασσινό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Η σαλάτα αυτή σερβίρεται αμέσως.
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: ”Για περισσότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, που θα δώσουν έξτρα τραγανή υφή στη σαλάτα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
121
kcal
Υδατ/κες
0.5
γρ
Πρωτεΐνη
6.5
γρ
Λιπαρά
10
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους