Skip to main content

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Η Φθινοπωρινή σαλάτα Καπρέζε αποκτά μια μοναδική τροπική νότα με την προσθήκη του λωτού.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να εντυπωσιάσουν με έναν ασυνήθιστο συνδυασμό γεύσεων.

Φθινοπωρινή σαλάτα Καπρέζε με Λωτό Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Φθινοπωρινή σαλάτα Καπρέζε λωτός και γιατί να την επιλέξετε:

  • Λωτός: Γλυκός και ζουμερός, ο λωτός προσθέτει μια εξωτική διάσταση στη σαλάτα σας. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην καλή υγεία του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Μοτσαρέλα: Ένα μαλακό τυρί με κρεμώδη υφή που προσθέτει πλούσια γεύση και ισορροπεί τη γλυκύτητα του λωτού. Παρέχει πρωτεΐνη και ασβέστιο, απαραίτητα για την υγεία των οστών.
  • Φύλλα βασιλικού: Προσφέρουν φρέσκια, αρωματική γεύση και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως οι φλαβονοειδείς ενώσεις, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.
  • Βαλσαμικό ξύδι και ελαιόλαδο: Ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα ντρέσινγκ που ενισχύει τις γεύσεις της σαλάτας και προσφέρει υγιή λιπαρά, τα οποία βοηθούν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών.

Θα λατρέψετε τη Φθινοπωρινή σαλάτα Καπρέζε λωτός γιατί είναι:

  • Ένας ασυνήθιστος και γκουρμέ συνδυασμός που εντυπωσιάζει τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.
  • Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που ενισχύουν την υγεία σας.
  • Ιδανική για όσους αναζητούν μια φρέσκια και δροσιστική σαλάτα με έναν εξωτικό χαρακτήρα.

Βρείτε και άλλες Εύκολες συνταγές με Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φθινοπωρινή σαλάτα Καπρέζε με Λωτό

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Οικογενειακή Φρεσκούλης
  • 1 μεγάλο λωτό, μαλακό αλλά όχι λιωμένο
  • 70 γρ. προσούτο
  • ½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • 1 μεγάλη μπάλα φρέσκιας μοτσαρέλας
  • Μερικά φύλλα βασιλικού
  • 70-75 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το ντρέσινγκ της σαλάτας βάζοντας σε ένα μικρό γυάλινο βάζο με καπάκι ή σε μικρό μπολάκι το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι. Κλείνουμε το βάζο και το ανακινούμε.
  2. Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε τα τρυφερά μαρουλάκια και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν με αυτό και κατόπιν τα απλώνουμε όμορφα.
  3. Κόβουμε το λωτό και τη μοτσαρέλα σε ροδέλες.
  4. Απλώνουμε εναλλάξ στη μέση της πιατέλας μια φέτα λωτού, μια φέτα μοτσαρέλας, μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά, δημιουργώντας έτσι μια σειρά κι ενδιάμεσά τους βάζουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
  5. Τοποθετούμε όμορφα το προσούτο δίπλα στη μοτσαρέλα και το λωτό κι επίσης βάζουμε το ρόδι στην άλλη μεριά της πιατέλας.
  6. Αλατίζουμε λίγο το λωτό με τη μοτσαρέλα και σερβίρουμε.
Tip: Από την Χρυσαυγή Μπόμπολα: ”Για ακόμα περισσότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μια πινελιά μελιού στο ντρέσινγκ για να τονίσετε τη γλυκύτητα του λωτού και να δημιουργήσετε μια γευστική ισορροπία με το αλμυρό της μοτσαρέλας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
129,3
kcal
Υδατ/κες
9
γρ
Πρωτεΐνη
6
γρ
Λιπαρά
8,1
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους