Η σαλάτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι είναι μια από τις πιο αγαπημένες υγιεινές συνταγές, που συνδυάζει θρεπτικότητα και νοστιμιά!
H σαλάτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι του Αλέξανδρου Παπανδρέου αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσης και θρεπτικών συστατικών. Ακολουθήστε τη δημιουργική συνταγή του και απογειώστε το μενού σας.
Σαλάτα με Κοτόπουλο και Καλαμπόκι Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Μαρούλι Ρομάνο, Σαλάτα Γαλλική, Indivia: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Δοκιμάστε τη Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια του Φρεσκούλη, που είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
- Καλαμπόκι: Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και της πέψης δρώντας με αποτρεπτικά στην εμφάνιση καρκίνου του εντέρου.
- Τοματίνια: Βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, τη δυσκοιλιότητα και την υγεία της καρδιάς.
- Κοτόπουλο: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση του στρες.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:
- Λαχταριστή
- Πλούσια σε πρωτεΐνη
- Χορταστική
- Χαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και Άλλες Υγιεινές Συνταγές με Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι
Υλικά για τη Σαλάτα
- 2 συσκευασίες σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης
- 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
- 20 Τοματίνια Φρεσκούλης
- 4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. καλαμπόκι
Υλικά για τη Raita Sauce
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος Δυόσμος Φρεσκούλης
- 200 γρ. γιαούρτι
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- ½ σκελίδα σκόρδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το σκόρδο και τον δυόσμο και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το γάλα, το τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, τοποθετούμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο μαζί με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 12-14′, γυρνώντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ τη σαλάτα Εξοχική, τα τοματίνια, το καλαμπόκι και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ, τοποθετώντας το κοτόπουλο από πάνω και περιχύνουμε με τη sauce raita.
Tip: Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: “Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε λεπτές φέτες για να τοποθετηθεί ομοιόμορφα στη σαλάτα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
118
kcal
Υδατ/κες
3.7
γρ
Πρωτεΐνη
4.3
γρ
Λιπαρά
9.3
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: