Η Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα Καπριτσιόζα ξεχωρίζει γιατί συνδυάζει τη γλυκιά γεύση της γλυκοπατάτας και του παντζαριού με την τραγανή υφή των ξηρών καρπών και την ένταση του ροδιού.
Το ντρέσινγκ με κρέμα μπαλσάμικου και μέλι δίνει μια ισορροπημένη γλυκόξινη νότα, καθιστώντας τη σαλάτα αυτή ιδανική για το εορταστικό τραπέζι.
Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα Καπριτσιόζα Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα Καπριτσιόζα και γιατί να την επιλέξετε:
- Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης: Φρέσκα, πολύχρωμα λαχανικά που χαρίζουν δροσιά και τραγανή υφή.
- Γλυκοπατάτα: Γεμάτη φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, προσθέτει φυσική γλυκύτητα και βελούδινη υφή.
- Παντζάρι: Πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνη C, ενισχύει την ενέργεια και προσθέτει έντονο χρώμα στο πιάτο.
- Καρύδια & Ηλιόσπορος: Πλούσια σε καλά λιπαρά και πρωτεΐνη, προσθέτουν τραγανή υφή και γεύση.
- Ρόδι: Γεμάτο αντιοξειδωτικά, ενισχύει τη γεύση με μια φρουτώδη, δροσερή νότα.
- Ελαιόλαδο, αλάτι & θυμάρι: Δίνουν ισορροπία στη γεύση και αναδεικνύουν τα αρώματα των υλικών.
Θα λατρέψετε τη Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα Καπριτσιόζα γιατί είναι:
- Ιδανική για γιορτές: Ο τέλειος γιορτινός συνδυασμός χρωμάτων, αρωμάτων και υφών.
- Γευστικά ισορροπημένη: Το γλυκό στοιχείο της γλυκοπατάτας και του ροδιού δένει υπέροχα με την αλμυρή νοστιμιά των ξηρών καρπών.
- Θρεπτική και γεμάτη αντιοξειδωτικά: Περιέχει πλούσια φυτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία.
- Εύκολη στην παρασκευή: Μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να σερβιριστεί απευθείας στο γιορτινό τραπέζι.
Βρείτε και άλλες εύκολες συνταγές με Σαλάτα Καπριτσιόζα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα Καπριτσιόζα
υλικά
- 2 συσκευασίες Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης ή 1 Συσκευασία Σαλάτα Καπριτσιόζα Οικογενειακή Φρεσκούλης
- 1 μεγάλη (500 γρ.) γλυκοπατάτα σε κυβάκια
- (500 γρ.) παντζάρια σε κυβάκια
- 35 γρ. τριμμένα καρύδια
- 35 γρ. ηλιόσπορο
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Θυμάρι
Για την Σάλτσα
- 3 μικρά κρεμμύδια
- 35 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κρέμα μπαλσάμικου με ρόδι
- 50 γρ. μέλι
- Ελάχιστη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1 κ.σ. σουμάκ
- Λίγο φρέσκο (ή αποξηραμένο) θυμάρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τη γλυκοπατάτα, το παντζάρι και τα κρεμμύδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-25′.
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τον ηλιόσπορο και τα καρύδια.
- Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε την Καπριτσιόζα Οικογενειακή Φρεσκούλης, τα ψητά λαχανικά, το ρόδι, τα καρύδια και τον ηλιόσπορο.
- Γαρνίρουμε με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε.
Tip: Από τον Dietstories: ” Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγη φρέσκια ρίγανη ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο ντρέσινγκ.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
248
kcal
Υδατ/κες
35,2
γρ
Πρωτεΐνη
8,9
γρ
Λιπαρά
9,9
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: