Skip to main content

Η κοτοσαλάτα με μυρωδικά και σως γιαουρτιού είναι μια χορταστική σαλάτα, κατάλληλη για κάθε είδους περίσταση.

Η Ελένη Ψυχούλη αποκαλύπτει την απολαυστική συνταγή της κοτοσαλάτας με μυρωδικά και σως γιαουρτιού. Ετοιμάστε την κοτοσαλάτα σας εύκολα και γρήγορα και απολάυστε την οποιαδήποτε στιγμή μέσα σε μια απαιτητική ημέρα.

Κοτοσαλάτα με Σως Γιαουρτιού Συνταγή

Δείτε τι περιλαμβάνει η κοτοσαλάτα με σως γιαουρτιού της Ελένης Ψυχούλη και γιατί να την επιλέξετε.

  • Λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, ρόκα: Τρία δροσερά λαχανικά, ταιριαστά σχεδόν σε κάθε είδος σαλάτας. Βρείτε τα όλα μαζί στην Καπριτσιόζα σαλάτα Φρεσκούλης.
  • Στήθος κοτόπουλο: Όπως πιθανότατα είδη γνωρίζετε, περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης με ελάχιστο λίπος.
  • Άνηθος: Εκτός από τις υπέροχες μυρωδιές που προσθέτει σε ένα πιάτο, περιέχει βιταμίνες, κάλιο και ασβέστιο.
  • Μαϊντανός: Μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος.
  • Γιαούρτι στραγγιστό 2%: Είναι εξαιρετικά θρεπτικό και βοηθάει πολύ στην υγεία των οστών.

Θα λατρέψετε την κοτοσαλάτα με σως γιαουρτιού της Ελένης Ψυχούλη γιατί είναι:

  • Απο τις πιο εύκολες συνταγές για μεσημεριανό που μπορείτε να δημιουργήσετε
  • Θρεπτικότατη
  • Γευστική
  • Δροσερή

Ανακαλύψτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Καπριτσιόζα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Κοτοσαλάτα με σως γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα

υλικα για το ντρεσινγκ

  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο στα μικροκύματα ή σε άφθονο αλατισμένο νερό. Αν το κόψουμε σε λωρίδες θα κάνουμε πιο γρήγορα.
  2. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το λεμόνι, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι και τέλος το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Στη σαλατιέρα είναι πιο εντυπωσιακή η σαλάτα όταν είναι ρηχή, βάζουμε πρώτα την Καπριτσιόζα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και αλατίζουμε ελαφρά. Από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο.
  5. Τελευταία στιγμή πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε καλά. Διακοσμούμε με φέτες λεμόνι και γλυκιά πάπρικα.
Tip: Από το Ελένη Ψυχούλη: *Αν βάλουμε τη σως από πριν η σαλάτα μας θα μαραθεί και δεν θα είναι πια τραγανή. *Στα μυρωδικά αυτοσχεδιάζουμε: ταιριάζουν και τα μυρώνια και ο μάραθος αλλά και η ξερή ρίγανη και το θυμάρι αν δεν μας βρίσκεται κάτι άλλο. *Το γιαούρτι «δένει» τη σως χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε κάτι παχυντικό, όπως η μαγιονέζα και δίνει μια ξινούτσικη σπιρτάδα στη σαλάτα. *Ένα βραστό κοτόπουλο είναι πάντα πολύτιμο για ένα γεύμα της τελευταίας στιγμής. Εγώ πάντα φυλάω σε ατομικά σακουλάκια στην κατάψυξη βρασμένο στήθος και με μια κίνηση, το ξεπαγώνω στα μικροκύματα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
262
kcal
Υδατ/κες
2.3
γρ
Πρωτεΐνη
8.8
γρ
Λιπαρά
24
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους