Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανικά ατμού με φιλέτο σολομού


Μερίδες: 1,5
Χρόνος Προετοιμασίας: 45′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Τα Λαχανικά ατμού με φιλέτο σολομού είναι ένα γεύμα που συνδυάζει την απλότητα με τη θρεπτική αξία.

Ο σολομός παρέχει πολύτιμες πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά, ενώ τα λαχανικά ατμού διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά και δίνουν μια δροσερή υφή στο πιάτο. Ιδανικό για μια ισορροπημένη διατροφή που ενισχύει την υγεία της καρδιάς και τη συνολική ευεξία.

Λαχανικά ατμού με φιλέτο Σολομού Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Λαχανικά ατμού με φιλέτο σολομού και γιατί να την επιλέξετε:

  • Φιλέτο σολομού: Ένας θησαυρός ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Παρέχει επίσης πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας.
  • Μπρόκολο: Γεμάτο φυτικές ίνες και βιταμίνη C, το μπρόκολο βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αποτοξίνωση του οργανισμού.
  • Κολοκυθάκια: Χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε νερό, ενυδατώνουν τον οργανισμό και υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.
  • Καρότα: Πλούσια σε β-καροτίνη, είναι ιδανικά για την υγεία της επιδερμίδας και την ενίσχυση της όρασης.

Θα λατρέψετε τα Λαχανικά ατμού με φιλέτο σολομού γιατί είναι:

  • Πλήρες γεύμα: Περιέχει πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά και ποικιλία λαχανικών, ιδανικό για μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Γρήγορο και εύκολο: Μια συνταγή που απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία και προσφέρει μέγιστη γεύση και θρεπτικά οφέλη.
  • Κατάλληλο για δίαιτα: Χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τον οργανισμό.

Βρείτε και άλλες εύκολες συνταγές με Λαχανικά ατμού

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Λαχανικά ατμού με φιλέτο σολομού

υλικά

  • 1 συσκευασία Λαχανικά ατμού Φρεσκούλης
  • 1 κ.γ. Άνηθος Φρεσκούλης
  • 1 φιλέτο σολομού
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

για το ντρεσινγκ

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε σε αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον άνηθο. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 35′.
  2. Τοποθετούμε τα λαχανικά ατμού όπως είναι με την συσκευασία για 8′ στα μικροκύματα, και είναι έτοιμα, τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα.
  3. Χτυπούμε πολύ καλά τα υλικά του ντρέσινγκ και τα περιχύνουμε επάνω από τα λαχανικά μας.
Tip: Από την Niki’s Food: ”Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο ή βασιλικό στον σολομό πριν το ψήσιμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε με ένα ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και μουστάρδα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
241
kcal
Υδατ/κες
5.1
γρ
Πρωτεΐνη
8.4
γρ
Λιπαρά
20
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους