Skip to main content

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Η Mπομπότα με σπανάκι από την Μαρία Τσιακάλου ή marrys_gramm είναι ένας φόρος τιμής στην παραδοσιακή κουζίνα με μια σύγχρονη πινελιά.

Εδώ, ο πλούτος της γης συναντά την απλότητα των υλικών σε μια συνταγή που υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε γευστική επιθυμία. Ετοιμαστείτε να γεμίσετε το τραπέζι σας με αγάπη, νοστιμιά και θρεπτική αξία.

Μπομπότα με σπανάκι Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Μπομπότα με Σπανάκι για να την επιλέξετε:

  • Σπανάκι Φρεσκούλης: Ένα υπέροχο πράσινο φυλλώδες λαχανικό, πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες A, C, και K.
  • Αυγά: Πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, ενισχύουν τη δομή και λειτουργία των κυττάρων.
  • Γάλα: Πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D, σημαντικά για δυνατά οστά και δόντια.
  • Γιαούρτι παραδοσιακό: Ενισχύει την πέψη και προσφέρει έναν πλούτο προβιοτικών.
  • Ηλιέλαιο: Με ωφέλιμα λιπαρά για την καρδιά και βιταμίνη Ε.
  • Καλαμποκάλευρο & Αλεύρι γενικής χρήσης: Παρέχουν υδατάνθρακες για ενέργεια και φυτικές ίνες.
  • Φέτα: Αγαπημένο ελληνικό τυρί, πλούσιο σε ασβέστιο και γεύση.

Θα λατρέψετε την Μπομπότα με Σπανάκι γιατί είναι:

  • Θρεπτική: Κάθε συστατικό είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
  • Συνδυάζει γεύσεις και υφές: Ο συνδυασμός των υλικών δημιουργεί μια γευστική αρμονία που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
  • Εύκολη στην παρασκευή: Μια απλή διαδικασία με θαυμάσια αποτελέσματα, ιδανική για κάθε σπίτι.
  • Ιδανική για κάθε περίσταση: Εξαιρετική επιλογή για οικογενειακά γεύματα, εκδηλώσεις ή ακόμη και ως σνακ.

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Φρέσκο Σπανάκι

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Μπομπότα με σπανάκι

υλικά για την μπομπότα

  • 1 συσκευασία Σπανάκι Φρεσκούλης
  • Η κούπα/μεζουρα που χρησιμοποίησα είναι των 250 ml
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα γιαούρτι παραδοσιακό
  • 1 & 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 & 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1& 1/2 κούπα αλεύρι γενικής χρήσης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. φέτα

Εκτελεση

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε ένα ένα όλα τα υλικά  και ανακατεύουμε αρχικά με το σύρμα και έπειτα με την σπάτουλα.
  2. Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί βάζουμε το μείγμα σε ταψί 34 εκ. αφού πρώτα έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 50’.
Tip: Aπό την Μαρία Τσιακάλου: “ Για μια πιο αρωματική μπομπότα, προσθέστε ένα μικρό κλωνάρι δυόσμο στο μείγμα πριν το ψήσιμο. Αυτό θα προσθέσει μια ξεχωριστή νότα που θα κάνει τη διαφορά στη γεύση!”

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους