Μερίδες: Για 4-6 άτομα
Η μπουράτα σαλάτα είναι μια από τις πιο νόστιμες, θρεπτικές και εύκολες συνταγές για σαλάτες, που πρέπει να δοκιμάσετε!
Ψάχνετε εύκολες και γρήγορες συνταγές για υγιεινές σαλάτες; Η Καρολίνα Δωρίτη φανερώνει τα μυστικά της για μια πεντανόστιμη μπουράτα σαλάτα. Ακολουθήστε τη συνταγή της για να δημιουργήσετε ένα φανταστικό γεύμα.
Μπουράτα Σαλάτα Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η μπουράτα σαλάτα της Καρολίνας Δωρίτη και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Εσκαρόλ, Βαλεριάνα, Ραντίτσιο: Βοηθούν στην αντιμετώπιση της νευρικότητας. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Πανδαισία Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Μανιτάρια: Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του σκελετού και των μυών της καρδιάς.
- Τοματίνια: Βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη δυσκοιλιότητα.
- Περγαμόντο: Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, συμβάλλοντας στην καρδιακή προστασία.
Θα λατρέψετε τη μπουράτα σαλάτα της Καρολίνας Δωρίτη γιατί είναι:
- Νόστιμη
- Ιδανική για vegetarian διατροφή
- Χορταστική
- Χαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Πανδαισία Σαλάτα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Μπουράτα σαλάτα
Υλικά για τη Σαλάτα
- 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
- 300 γρ. μανιτάρια μικρά ή μεσαίου μεγέθους, ολόκληρα
- 260 γρ. τοματίνια ανάμεικτα (κόκκινα, κίτρινα, μαύρα)
- 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
- 3 κ.σ. κρέμα balsamico
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύσμα από περγαμόντο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 μανταρίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
- 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 230 γρ. burrata ή απλή μοτσαρέλα
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¼ κ.γ. Αλάτι
Υλικά για το Ντρέσινγκ
- 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.γ. ξύσμα από περγαμόντο
- 1 κ.σ. χυμός από περγαμόντο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κρέμα balsamico
- Αλάτι
Εκτελεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το ξύσμα περγαμόντου, τη σόγια, 3 κ.σ. κρέμα balsamico, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα μανιτάρια, τα τοματίνια και τα κλωναράκια βασιλικού σε ένα μεγαλύτερο μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20′, μέχρι να ψηθούν και να καραμελώσουν ελαφρώς.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη μουστάρδα, με την κρέμα balsamico, το χυμό και το ξύσμα του περγαμόντου. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αδειάζουμε τη σαλάτα Πανδαισία σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το μανταρίνι και 5-6 κ.σ. από το ντρέσινγκ που ετοιμάσαμε.
- Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια. Στο μεταξύ έχουμε βγάλει από το φούρνο τα μανιτάρια και τα τοματίνια τα οποία και σερβίρουμε πάνω στη σαλάτα μας. Τοποθετούμε από πάνω τη burrata, την περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. επί πλέον ντρέσινγκ, προσθέτουμε τα φουντούκια και τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τρίβουμε λίγο μαύρο πιπέρι και απολαμβάνουμε!
Tip: Από την Καρολίνα Δωρίτη: “Ανακατέψτε τη σαλάτα σας με το ντρέσινγκ απαλά με τα χέρια για να απλωθεί παντού.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
160
kcal
Υδατ/κες
5.5
γρ
Πρωτεΐνη
4.1
γρ
Λιπαρά
13
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: