Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 35′
Βαθμός Δυσκολίας: Μεσαία
Η συνταγή για φακές beluga σαλάτα αποτελεί ένα σούπερ θρεπτικό και εύκολο γεύμα, ιδανικό για αποτοξίνωση!
Το The Foodie Corner δείχνει τον τρόπο να πετύχετε μια πεντανόστιμη συνταγή που συνδυάζει φακές beluga σαλάτα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Ακολουθήστε τη συνταγή του για να δημιουργήσετε μια από τις πιο λαχταριστές και υγιεινές σαλάτες.
Φακές Beluga Σαλάτα Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχουν οι φακές beluga σαλάτα του The Foodie Corner και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Εσκαρόλ, Βαλεριάνα, Ραντίτσιο: Βοηθούν στην αντιμετώπιση της νευρικότητας. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Πανδαισία Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Φακές beluga: Ενισχύουν την πέψη, μειώνοντας την εμφάνιση δυσκοιλιότητας
- Φαγόπυρο: Βελτιώνει σημαντικά το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα.
- Σπαράγγια: Προλαμβάνουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Θα λατρέψετε τη φακές beluga σαλάτα του The Foodie Corner γιατί είναι
- Νόστιμη
- Πλούσια σε superfoods
- Ιδανική για vegetarians
- Χαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Πανδαισία Σαλάτα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φακές beluga σαλάτα
Υλικά για τα Σπαράγγια
- 250 γρ. σπαράγγια πράσινα, φρέσκα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Υλικά για το Ντρέσινγκ
- 1 κ.σ. Φρέσκος Δυόσμος Φρεσκούλης ψιλοκομμένος (όχι πολύ μικρά κομμάτια)
- 3 κ.σ. Φρέσκος Μαϊντανός Φρεσκούλης ψιλοκομμένος (όχι πολύ μικρά κομμάτια)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ωμό ή ψημένο)
- 1 μέτριο αβοκάντο (140 γρ. καθαρισμένο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμός λάιμ φρεσκοστυμμένος
- 1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/8 κ.γ. ταμπάσκο
- 4-6 κ.σ. νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Υλικά για τη Σαλάτα
- 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
- 100 γρ. (1/2 φλ.) μαύρες φακές beluga, βρασμένες
- 100 γρ. (1/2 φλ.) φαγόπυρο, βρασμένο
- 1/2 φλ. ηλιόσπορος καθαρισμένος
- 60 γρ. μύρτιλα (blueberries), προαιρετικά
- Λίγο ανθότυρο, προαιρετικά
Εκτελεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα (200°C αντιστάσεις). Αραδιάζουμε τα σπαράγγια σε μια λαμαρίνα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα και απλώνουμε, ώστε να είναι σε μια στρώση. Ψήνουμε για 10-15′, ανάλογα το πάχος τους, μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε, βάζουμε τη σκελίδα σκόρδουνα ψηθεί δίπλα τους. Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε τα σπαράγγια στην άκρη.
- Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi), χτυπούμε το σκόρδο (ψημένο ή ωμό), το αβοκάντο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, το αλατοπίπερο και το ταμπάσκο, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε 4 κ.σ. νερό και ξαναχτυπούμε, για να αραιώσει το ντρέσινγκ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε άλλες δυο κουταλιές κ.σ. νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε το ντρέσινγκ στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τις φακές, το φαγόπυρο, τη σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης, τον ηλιόσπορο, και τα μύρτιλα (αν τα χρησιμοποιήσουμε). Περιχύνουμε με το περισσότερο ντρέσινγκ, ανακατεύουμε, και, αν θέλουμε, προσθέτουμε και το υπόλοιπο. Στολίζουμε με τα σπαράγγια και το ανθότυρο (αν το χρησιμοποιήσουμε) και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Aπό το The Foodie Corner: “Το μυστικό για να κάνουμε μια σαλάτα που θα μας κρατήσει χορτάτους είναι να προσθέσουμε και κάποιο δημητριακό ή όσπριο. Εδώ προσθέσαμε και τα δύο. Φαγόπυρο και μαύρες φακές beluga.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
132
kcal
Υδατ/κες
5.7
γρ
Πρωτεΐνη
3.9
γρ
Λιπαρά
9.8
γρ
δείτε επίσης: