Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτα με πικάντικα ρεβίθια και spread από κάσιους

Ανακαλύψτε μια πρωτότυπη περιπέτεια γεύσης με την Πίτα με Πικάντικα Ρεβίθια και Spread από Κάσιους, του Beets Me.

Μια αυθεντική συνταγή που ξεχωρίζει για τον τρόπο που μεταμορφώνει τα καθημερινά υλικά σε μια εξωτική και υγιεινή λιχουδιά.

Πίτα με Πικάντικα Ρεβίθια και Spread από Κάσιους Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Πίτα με Πικάντικα Ρεβίθια και Spread από Κάσιους για να την επιλέξετε:

  • Το μείγμα ξεκινά με μια φρέσκια βάση της Σαλάτας Πανδαισία Φρεσκούλης, που φέρνει πολύχρωμη διατροφική αξία στο πιάτο σας.
  • Τα ρεβίθια, γεμάτα με φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αποκτούν βάθος γεύσης με την προσθήκη εκλεκτών μπαχαρικών όπως το κύμινο, τη γκαράμ μασάλα και τις δύο ποικιλίες πάπρικας.
  • Το spread από κάσιους προσθέτει μια κρεμώδη υφή και έναν ξηρό καρπό γεμάτο με υγιεινά λιπαρά και μαγνήσιο.

Θα λατρέψετε την Πίτα με Πικάντικα Ρεβίθια και Spread από Κάσιους γιατί είναι:

  • Εύκολη στην προετοιμασία: Απαιτεί βασικές γαστρονομικές δεξιότητες και συνθέτει γεύσεις χωρίς περιττές πολυπλοκότητες.
  • Υγιεινή και Νόστιμη: Συνδυάζει τα οφέλη μιας ισορροπημένης διατροφής με απολαυστική γεύση.
  • Γεμάτη με Πρωτεΐνες: Ιδανική για όσους αναζητούν εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης που δεν προέρχονται από το κρέας.
  • Με Πολυεπίπεδη Γεύση: Η πικάντικη γεύση των μπαχαρικών συνδυάζεται άριστα με την κρεμώδη υφή του spread από κάσιους.

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Πανδαισία

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πίτα με πικάντικα ρεβίθια και spread από κάσιους

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 4 αραβικές πίτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 5 – 6 τοματίνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Για τα ρεβίθια

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 240 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. γκαράμ μασάλα
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την έτοιμη σαλάτα Φρεσκούλης Πανδαισία, τα τοματίνια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο.
  3. Μόλις κάψει προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μπαχαρικά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, 5 – 6’.
  4. Σε ένα μούλτι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το spread και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
  5. Σε μια αραβική πίτα απλώνουμε λίγο από το spread, από πάνω βάζουμε 2 – 3 κουταλιές ρεβίθια και λίγη από τη σαλάτα. Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε!
Tip: Aπό τον Βeets me: “Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε μια επιπλέον νότα στην πίτα σας, προτείνουμε την προσθήκη μιας χούφτας φρεσκοκομμένων βοτάνων όπως το δυόσμο ή το κόλιανδρο. Αυτά τα βότανα θα φέρουν μια φρεσκάδα και ένταση στο πιάτο που θα το ανεβάσουν σε άλλο επίπεδο!”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
178
kcal
Υδατ/κες
22,8
γρ
Πρωτεΐνη
5,8
γρ
Λιπαρά
7,2
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους