Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πλαστός με χόρτα δυόσμο και φέτα

Ο πλαστός με χόρτα, δυόσμο και φέτα από την Ιωάννα Σταμούλου είναι μια παραδοσιακή ελληνική πίτα που συνδυάζει τα αρώματα των χορταρικών με την πλούσια γεύση της φέτας.

Είναι ιδανικός για ένα γεύμα ή ένα σνακ, προσφέροντας θρεπτικά συστατικά και μοναδική γεύση.

Πλαστός με χόρτα δυόσμο και φέτα Συνταγή

Δείτε τι περιέχει ο πλαστός με χόρτα, δυόσμο και φέτα και γιατί να τον επιλέξετε:

  • Χορτόπιτα Φρεσκούλης: Περιλαμβάνει φρέσκα και ποιοτικά χορταρικά που προσδίδουν πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά.
  • Δυόσμος: Προσθέτει δροσερή γεύση και βοηθά στη χώνεψη.
  • Άνηθος: Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
  • Κρεμμύδι: Περιέχει αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Καλαμποκάλευρο: Πλούσιο σε φυτικές ίνες και χωρίς γλουτένη.
  • Φέτα: Προσθέτει πλούσια γεύση και είναι πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου.
  • Ελαιόλαδο: Περιέχει υγιεινά λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

Θα λατρέψετε τον πλαστό με χόρτα, δυόσμο και φέτα γιατί είναι:

  • Πλούσιος σε γεύση: Ο συνδυασμός των χορταρικών, του δυόσμου και της φέτας δημιουργεί μια εκρηκτική γεύση.
  • Θρεπτικός: Περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών από τα χορταρικά και το τυρί.
  • Εύκολος στην παρασκευή: Μια παραδοσιακή συνταγή που είναι εύκολη στην εκτέλεση.
  • Ιδανικός για κάθε περίσταση: Μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο γεύμα, συνοδευτικό ή σνακ.

Βρείτε και άλλες Συνταγές με Φρέσκα Χόρτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πλαστός με χόρτα δυόσμο και φέτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης
  • 2-3 κλαδάκια ψιλοκομμένος Δυόσμος Φρεσκούλης
  • 2-3 κλαδάκια ψιλοκομμένος Άνηθος Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Κρεμμύδι σε κύβους Φρεσκούλης
  • 500 γρ. καλαμποκάλευρο ψιλό
  • 2 φλ. γάλα ή νερό (περίπου)
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα ή τυρί κατσικίσιο σπασμένο με το χέρι σε κομμάτια.
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτελεση

  1. Αδειάζουμε τα χορταρικά σε λεκανίτσα. Τα αλατίζουμε, τα τρίβουμε και τα ζυμώνουμε με το χέρι, ώστε να χάσουν τον όγκο τους και να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε μέσα το κρεμμύδι, τον επιπλέον δυόσμο, τον άνηθο, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, το τυρί και λίγο από το ελαιόλαδο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το καλαμποκάλευρο στην άκρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μπολ μαζί με 1 κ.γ. αλάτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όσο γάλα ή νερό χρειάζεται, ώσπου να προκύψει ένας πηχτός χυλός.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ.περίπου με αρκετό βούτυρο και απλώνουμε πάνω τον μισό χυλό, καλύπτοντας με αυτόν τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού.
  4. Στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη γέμιση με τα χόρτα και την πασπαλίζουμε με το μισό από το καλαμποκάλευρο που έχουμε κρατήσει. Σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χυλό, ρίχνοντάς τον από πάνω και καλύπτοντας όσο γίνεται τη γέμιση. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.
  5. Ψήνουμε τον πλαστό για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι η επιφάνειά του να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Tip: Από τηνΙωάννα Σταμούλου: ”Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά όπως θυμάρι ή βασιλικό στη γέμιση.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
269
kcal
Υδατ/κες
28.1
γρ
Πρωτεΐνη
5.8
γρ
Λιπαρά
14.6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους