Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πολύχρωμη σαλάτα σε Buddha Bowl

  1. Βράζουμε σε διαφορετικές κατσαρόλες, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, την κινόα, τις φακές και το μπρόκολο.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα ή μπολ τις φρέσκιες σαλάτες, τη ψητή κολοκύθα, τις πιπεριές και τα βρασμένα λαχανικά.
  4. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ψάρι και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι, τους σπόρους τσια και τον μαϊντανό. Ετοιμάζουμε τη sauce, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, και περιχύνουμε.

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πολύχρωμη σαλάτα σε Buddha Bowl

Υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία σαλάτα Πολίτικη Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Μαϊντανός Φρεσκούλης
  • 1 μέτριο μπρόκολο
  • 1 φλ. κινόα
  • 1 φλ. μαύρες φακές
  • 4 μικρές φέτες ψητής κολοκύθας
  • 2-3 Πιπεριές κόκκινες και κίτρινες, κομμένες
  • 4 μέτρια φιλέτα άγριου σολομού ή καπνιστής πέστροφας
  • Λίγα τοματίνια (κομμένα στη μέση ή στα 4)
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • Σπόρους τσία, προαιρετικά
  • Αλάτι

Για τη sauce

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. ταχίνι, διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

Εκτελεση

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
103
kcal
Υδατ/κες
6.1
γρ
Πρωτεΐνη
6.6
γρ
Λιπαρά
5.4
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους