Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πράσινη σαλάτα με Baby leaves καπνιστό σολομό, πλιγούρι, μπρόκολο, κουνουπίδι και αυγά

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνει μία πράσινη σαλάτα που ξεχωρίζει. Μια πρόταση που υπόσχεται να αναβαθμίσει το γεύμα σας σε εμπειρία απόλυτης ευεξίας.

Η αναζήτηση μιας συνταγής που συνδυάζει τη φινέτσα και την ισορροπία των γεύσεων με την θρεπτική αξία των υλικών της, είναι μία πρόκληση.

Πράσινη σαλάτα με Baby leaves καπνιστό σολομό, πλιγούρι, μπρόκολο, κουνουπίδι και αυγά Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Πράσινη σαλάτα με Baby leaves καπνιστό σολομό, πλιγούρι, μπρόκολο, κουνουπίδι και αυγά για να την επιλέξετε:

  • Η πρωταγωνίστρια είναι η συσκευασία Baby Leaves, που φέρνει μαζί της τη φρεσκάδα και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των νεαρών φύλλων.
  • Ο καπνιστός σολομός προσθέτει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ το πλιγούρι είναι μια θαυμάσια πηγή φυτικών ινών και σιδήρου.
  • Το μπρόκολο και το κουνουπίδι, δύο συστατικά γνωστά για τα αντικαρκινικά τους συστατικά, ενισχύουν τον κατάλογο των θρεπτικών συστατικών.
  • Τα αυγά, πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και βιταμίνες D και B12, στρώνουν μια πλούσια βάση για αυτήν την γευστική εμπειρία.

Θα λατρέψετε την Πράσινη σαλάτα με Baby leaves καπνιστό σολομό, πλιγούρι, μπρόκολο, κουνουπίδι και αυγά γιατί είναι:

  • Θρεπτικά Πλήρης: Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνη.
  • Ευέλικτη: Ιδανική ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό, προσαρμόζεται εύκολα στις διατροφικές ανάγκες και τις προτιμήσεις σας .
  • Γρήγορη στην Προετοιμασία: Με απλά βήματα και υλικά εύκολα διαθέσιμα, δεν απαιτείται υπερβολική προσπάθεια ή χρόνος.
  • Αρωματική: Το ντρέσινγκ μουστάρδας με μέλι και λάιμ προσθέτει μια γλυκόξινη νότα που αναδεικνύει τις γεύσεις.

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Baby Leaves

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με Baby leaves καπνιστό σολομό, πλιγούρι, μπρόκολο, κουνουπίδι και αυγά

υλικά

  • 1 συσκευασία Baby Leaves Φρεσκούλης
  • 2 συσκευασίες Φρέσκα κρεμμυδάκια Καθαρισμένα Φρεσκούλης
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κουνουπίδι βρασμένο
  • 150 γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 140 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • 3 αυγά μελάτα

για το ντρεσινγκ μουστάρδας

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κουταλιά μέλι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Τοποθετούμε στο τηγάνι το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το πλιγούρι μαζί με τα baby leaves, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και περιχύνουμε με λίγο από το ντρέσινγκ ανακατεύοντας καλά.
  4. Τοποθετούμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα μεγάλο πιάτο και προσθέτουμε από πάνω τα μελάτα αυγά κομμένα στην μέση και τον καπνιστό σολομό και περιχύνουμε με λίγο από το ντρέσινγκ, αν θέλουμε από πάνω.
Tip: Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου “Μην υπερβάλετε με το ντρέσινγκ. Ξεκινήστε με λίγο, ανακατεύοντας καλά, και προσθέστε σταδιακά ανάλογα με την προσωπική σας προτίμηση. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε συστατικό θα διατηρήσει την αυθεντική του γεύση, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η γευστική αρμονία του πιάτου.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
173,4
kcal
Υδατ/κες
6,1
γρ
Πρωτεΐνη
7
γρ
Λιπαρά
14,6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους