ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πράσινη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο
υλικα
- 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
- 60 γρ. κόκκινη κινόα
- 60 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ μηλου
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι
- ½ πράσινο μήλο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι, το πράσινο μήλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ. Τοποθετείτε την κόκκινη κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Τοποθετείτε την κόκκινη κινόα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε την διπλάσια ποσότητα νερού και αλάτι. Βάζετε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την κινόα να βράσει για 10-12′.
- Όταν η κινόα είναι έτοιμη την σουρώνετε και την κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την σαλάτα καπριτσιόζα, την κόκκινη κινόα, τα χοντροσπασμένα φουντούκια, τις φέτες πράσινου μήλου και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
- Περιχύνετε με το ντρέσινγκ, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
219
kcal
Υδατ/κες
8.8
γρ
Πρωτεΐνη
2.6
γρ
Λιπαρά
19
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: