ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πράσινη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Χρόνος Μαγειρέματος: 10-12′
Η πράσινη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή, που συνδυάζει τη φρεσκάδα των πράσινων λαχανικών με την τραγανότητα των φουντουκιών και τη γλύκα του μήλου.
Ιδανική για όσους αναζητούν ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.
Πράσινη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο και γιατί να την επιλέξετε:
- Σαλάτα Καπριτσιοζα Φρεσκούλης: Συνδυασμός πράσινων λαχανικών πλούσιων σε βιταμίνες Α, C και K, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη βελτίωση της όρασης.
- Κόκκινη Κινόα: Μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου και τη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς.
- Φουντούκια: Γεμάτα υγιεινά λιπαρά, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το δέρμα και ενισχύουν τη μνήμη.
- Πράσινο Μήλο: Πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προσθέτει μια ευχάριστη γεύση στη σαλάτα.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο γιατί είναι:
- Πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ιδανική για ένα χορταστικό και ισορροπημένο γεύμα.
- Γευστικά ισορροπημένη, με τραγανή υφή και φρουτώδη νότα.
- Εύκολη στην παρασκευή, ιδανική για υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητά σας.
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Καπριτσιόζα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με κόκκινη κινόα, φουντούκια και πράσινο μήλο
υλικα
- 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
- 60 γρ. κόκκινη κινόα
- 60 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ μηλου
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι
- ½ πράσινο μήλο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι, το πράσινο μήλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ. Τοποθετείτε την κόκκινη κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Τοποθετείτε την κόκκινη κινόα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε την διπλάσια ποσότητα νερού και αλάτι. Βάζετε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την κινόα να βράσει για 10-12′.
- Όταν η κινόα είναι έτοιμη την σουρώνετε και την κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την σαλάτα καπριτσιόζα, την κόκκινη κινόα, τα χοντροσπασμένα φουντούκια, τις φέτες πράσινου μήλου και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
- Περιχύνετε με το ντρέσινγκ, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.
Tip: Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: ”Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί ή cranberries που θα δώσουν μια γλυκόξινη νότα στη σαλάτα σας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
219
kcal
Υδατ/κες
8.8
γρ
Πρωτεΐνη
2.6
γρ
Λιπαρά
19
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: