Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με πλιγούρι & ντρέσινγκ μπέικον

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με πλιγούρι & ντρέσινγκ μπέικον

Υλικα για τη σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 1 αγγούρι σε φέτες
  • 5-6 τοματίνια
  • 1 κούπα βρασμένο πλιγούρι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια

για το ντρέσινγκ μπέικον

  • 5 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. μπέικον λεπτοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.
    Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σωτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί. Αφαιρούμε το μπέικον με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το έλαια στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρωματίσει το λάδι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το ξίδι, τη μουστάρδα και το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία λεία και κρεμώδης υφή. Αλατοπιπέρώνουμε το ντρέσινγκ.
  2. Βήμα 2: Στήνουμε τη σαλάτα.
    Σε μια σαλατιέρα ή σε πιατέλα βάζουμε τη συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης, προσθέτουμε το αγγούρι, τα τοματίνια, το κρεμμύδι και το πλιγούρι. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ρίχνουμε τα φουντούκια και στο τέλος το μπέικον. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
139,3
kcal
Υδατ/κες
6,8
γρ
Πρωτεΐνη
3,2
γρ
Λιπαρά
11,6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους