Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι και ροκφόρ

Η πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι και ροκφόρ είναι μια ιδιαίτερα αρωματική και γεμάτη γεύση επιλογή για όσους επιθυμούν να προσθέσουν μια γκουρμέ πινελιά στο τραπέζι τους

Η συνταγή συνδυάζει τη γλύκα των φρούτων με την ένταση του ροκφόρ και την τραγανότητα των καρυδιών, δημιουργώντας ένα πιάτο που εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο.

Πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι και ροκφόρ Συνταγή

Γιατί αυτή η συνταγή ξεχωρίζει:

  • Πλούσια Αρώματα και Γεύσεις: Η συνδυαστική γεύση των φρέσκων φρούτων με τον έντονο χαρακτήρα του ροκφόρ και τα καραμελωμένα καρύδια προσφέρει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
  • Εύκολη Εκτέλεση: Αν και η συνταγή φαίνεται πολύπλοκη, η προετοιμασία της είναι απλή και γρήγορη, καθιστώντας την ιδανική για κάθε περίσταση.
  • Υγιεινή Επιλογή: Παρέχει μια πλούσια πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών, χάρη στα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά.

Θα λατρέψετε την Πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι και ροκφόρ, γιατί είναι:

  • Πλούσια σε βιταμίνες
  • Εύκολη στο μαγείρεμα
  • Τραγανή
  • Χορταστική

Βρείτε και άλλες συνταγές με σαλάτα Αρχοντική:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι και ροκφόρ

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 1 αχλάδι ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. ρώγες σταφύλι, κόκκινο
  • 50 γρ. ροκφόρ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτελεση

  1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5′.
  3. Προσθέτουμε το αχλάδι, το σταφύλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5′ ακόμη.
  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε την αρχοντική σαλάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια με τα αχλάδια και τα σταφύλια.
  6. Ρίχνουμε διάσπαρτα το ροκφόρ, το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικου μήλο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο “Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη κρέμα βαλσάμικου πάνω από τη σαλάτα πριν το σερβίρισμα για μια επιπλέον γλυκιά νότα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
188.2
kcal
Υδατ/κες
15
γρ
Πρωτεΐνη
3.6
γρ
Λιπαρά
13.7
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους