Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Χρόνος Μαγειρέματος: 16′
Η πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα ξεχωρίζει ανάμεσα στις vegan συνταγές λόγω του ευφάνταστου συνδυασμού των υλικών που περιέχει!
Η Madame Ginger μοιράζεται μια πρωτότυπη συνταγή για πικάντικη πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα. Βυθιστείτε στον κόσμο της vegan κουζίνας και μείνετε έκπληκτοι από τη νοστιμιά της.
Πράσινη Σαλάτα με Vegan Μαγιονέζα Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα της Madame Ginger και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Λόλα και Ρόκα: Βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Δοκιμάστε τα πλυμένα, φρεσκοκομμένα, και όλοφρεσκα στην έτοιμη Καπριτσιόζα Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Κάσιους: Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
- Γάλα Σόγιας: Είναι το καλύτερο υποκατάστατο του ζωικού γάλακτος.
- Καρότο: Συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης στο αίμα.
- Φρέσκα Κρεμμύδια: Ένα θαυματουργό λαχανικό για τα μάτια.
Θα λατρέψετε την πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα της Madame Ginger γιατί είναι:
- Λαχταριστή
- Vegan
- Υγιεινή
- Πανεύκολη στην προετοιμασία
Εξερευνήστε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Καπριτσιόζα Σαλάτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη Σαλάτα με Vegan Μαγιονέζα
υλικα για τα κασιους
- 150 γρ. ωμά κάσιους
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. καυτερή πάπρικα
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
υλικα για τη μαγιονεζα
- 250 ml ηλιέλαιο
- 125 ml ρόφημα (γάλα) σόγιας, σε θερμοκρασία δωματίου
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού σουρωμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
υλικα για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
- 1 καρότο, κομμένο σε πολύ λεπτά στικς
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 5-6 τοματίνια κομμένα στη μέση
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
Εκτελεση
- Ξεκινάμε με τα κάσιους. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 8′.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, την καυτερή πάπρικα, την μαύρη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τα ζεστά κάσιους και ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε τα κάσιους απλωμένα στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 8′. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Παράλληλα φτιάχνουμε με τη μαγιονέζα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ δοχείο και τοποθετούμε το μπλέντερ χειρός να ακουμπήσει στον πάτο. Χτυπάμε για 1-2′ χωρίς να κουνήσουμε καθόλου το μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί τουλάχιστον τα ¾ του μείγματος. Μόνο τότε αρχίζουμε να κουνάμε το μπλέντερ πάνω-κάτω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Φυλάμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. (βλ, σημειώσεις για να φτιάξεις την μαγιονέζα σε μπλέντερ).
- Στήνουμε τη σαλάτα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την σαλάτα Καπριτσιόζα φρεσκούλης και αραδιάζουμε από πάνω σε στρώσεις τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τα μισά κάσιους, τη μισή δόση μαγιονέζας (την υπόλοιπη, τη φυλάμε στο ψυγείο για 5-6 μέρες), το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Tip: Από τη Madame Ginger: “Προσέξτε το ρόφημα σόγιας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.” Σημειώσεις για τη μαγιονέζα:-Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι λάδι θέλεις εκτός από λάδι καρύδας. -Το λάδι και το ρόφημα σόγιας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. -Σε περίπτωση που την φτιάξουμε σε μπλέντερ, βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά στον κάδο εκτός από το λάδι και χτυπάμε για 1′. Ανοίγουμε το μικρό καπάκι και προσθέτουμε σταδιακά το λάδι χτυπώντας παράλληλα σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις πάρει όλο το λάδι και ομογενοποιηθούν τα υλικά η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
334
kcal
Υδατ/κες
4.9
γρ
Πρωτεΐνη
3.7
γρ
Λιπαρά
33
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: