Συνταγές

Δροσερή ρεβυθοσαλάτα με πράσινα λαχανικά και ζυμαρικά

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 100 γρ. ωμά ζυμαρικά της επιλογής μας (χρησιμοποιήσαμε ριγκατόνι χαρουπιού)
  • 1,5 φλ. ρεβύθια βρασμένα
  • Καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

για το ντρεσινγκ

  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. maple syrup ή μέλι (αν δεν είστε vegans)
  • 1/4 λεμόνι

Εκτελεση

  1. Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μόλις βράσουν τα  στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβύθια μας με το ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° πάνω-κάτω για 30-35' μέχρι να γίνουν τραγανά.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την σαλάτα καπριτσιόζα του Φρεσκούλη, τα ζυμαρικά και τελευταία τα ρεβύθια.

  4. Για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά και περιχύνουμε από πάνω. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν θεωρούμε ότι λείπει.

  5. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη vegan φέτα που ταιριάζει πολύ ή τριμμένο vegan κίτρινο τυρί της επιλογής μας

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
171,1
kcal
Υδατ/κες
16,7
γρ
Πρωτεΐνη
6,4
γρ
Λιπαρά
7,2
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink