Skip to main content

Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Μαγειρέματος: 2′ – 3′

Δοκιμάστε τη σαλάτα γιορτινή με ρόδι και συνδυάστε την υγιεινή διατροφή με κλασικές εορταστικές γεύσεις!

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά του σε μια πεντανόστιμη σαλάτα γιορτινή με ρόδι. Ακολουθήστε τη συνταγή του για δημιουργήσετε ένα λαχταριστό, χριστουγεννιάτικο γεύμα, που θα ευχαριστήσει γευστικά τους αγαπημένους σας.

Σαλάτα Γιορτινή με Ρόδι Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα γιορτινή με ρόδι του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Φρέσκα φύλλα baby: Παρέχουν έναν υπέροχο συνδυασμό τόνωσης και ευεξίας. Δοκιμάστε τα Φρέσκα Φύλλα Baby του Φρεσκούλη για μοναδική φρεσκάδα.
  • Φρέσκα φύλλα βαλεριάνα: Ενδύκνειται για ανθρώπους με δυσκολία στον ύπνο. Επιλέξτε τα Φρέσκα Φύλλα Βαλεριάνα του Φρεσκούλη, που είναι φρέσκα και αναλλοίωτα.
  • Ρόδι: Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
  • Κάστανα: Βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης και είναι πλούσια σε βιταμίνες.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα γιορτινή με ρόδι του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:

  • Χαμηλή σε γλουτένη
  • Πλούσια σε superfoods
  • Ιδανική για vegetarians
  • Χαμηλή σε θερμίδες

Βρείτε και Άλλες Συνταγές για Σαλάτες με Φρέσκα Φύλλα Baby:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα γιορτινή με ρόδι

Υλικά για τη Γιορτινή Σαλάτα

  • 2 συσκευασίες Baby Leaves Φρεσκούλης
  • 1/2 συσκευασία Φρέσα Φύλλα Βαλεριάνα Φρεσκούλης
  • 100 γρ. ρόδι καθαρισμένο
  • 120 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. cottage cheese

Υλικά για το Ντρέσινγκ

  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρέμα βαλσαμικού με ρόδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής, χοντροκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα βρασμένα κάστανα.
  2. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
  3. Σοτάρουμε τα χοντροκομμένα κάστανα για 2-3′ να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, το μέλι, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα baby leaves μαζί με την βαλεριάνα, το ρόδι, τα σοταρισμένα κάστανα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά.
  6. Σερβίρουμε την γιορτινή σαλάτα σε ατομικά πιάτα και προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese.
Tip: Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: “Το ρόδι, όταν το διαλέγουμε, προσέχουμε να είναι σχετικά βαρύ, με άψογη φλούδα και ωραίο χρώμα. Μπορούμε να το διατηρήσουμε αρκετές μέρες εκτός ψυγείου, αρκετούς μήνες στο ψυγείο, ενώ οι σπόροι διατηρούνται αποθηκευμένοι σε σακουλάκι στην κατάψυξη.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
238
kcal
Υδατ/κες
14
γρ
Πρωτεΐνη
1.9
γρ
Λιπαρά
19
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους