Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 40′
Βαθμός Δυσκολίας: Μεσαία
Η σαλάτα με αγγούρι και ραπανάκια είναι μια πολύχρωμη vegan συνταγή που συνοδεύει επάξια το καλοκαιρινό σας μενού!
Το The Foodie Corner γνωρίζει πως να κάνει την υγιεινή σας διατροφή ενδιαφέρουσα! Ανακαλύψτε μια ευφάνταστη σαλάτα με αγγούρι και ραπανάκια, που θα σας ξετρελάνει.
Σαλάτα με Αγγούρι και Ραπανάκια Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με αγγούρι και ραπανάκια της The Foodie Corner και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Μαρούλι Ρομάνο και Λάχανο Κινέζικο: Περιέχουν μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων. Βρείτε τα πλυμένα και φρεσκοκομμένα στην έτοιμη Δροσερή Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Γλυκομπίζελα: Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
- Κρεμμύδια: Βοηθούν στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία.
- Καρότο: Συμβάλλει στην καλύτερη όραση.
- Ραπανάκια: Διευκολύνουν την πέψη.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με αγγούρι και ραπανάκια της The Foodie Corner γιατί είναι:
- Vegan
- Ευφάνταστη
- Χαμηλή σε θερμίδες
- Υψηλή σε ενέργεια
Εξερευνήστε και Άλλες Εύκολες Συνταγές για Δροσερή Σαλάτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με αγγούρι και Ραπανάκια
υλικά για το κρουτον
- 160 γρ. ψωμί σε μικρά κυβάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
υλικά για την βινεγκρετ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. πετιμέζι
- 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι
υλικά Για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης
- 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες (προαιρετικά)
- 1/2 μέτριο αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες ή λωρίδες (με peeler)
- 1 μέτριο καρότο κομμένο ζουλιέν ή σε λωρίδες (με peeler)
- 4-6 ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (με peeler)
- 10 περίπου γλυκομπίζελα (μπιζέλια με τον λοβό, προαιρετικά)
- 1 φλ. ψημένα κρουτόν
Εκτελεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C στον αέρα. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το ψωμί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και αραδιάζουμε τα κυβάκια ψωμιού σε μια λαμαρίνα. Ψήνουμε μέχρι να ξεραθούν, περίπου μια ώρα, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Θα χρησιμοποιήσουμε περίπου 1 φλιτζάνι και τα υπόλοιπα μπορούμε να τα φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο.
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τα υλικά της βινεγκρέτ. Χτυπούμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να μαριναριστεί.
- Τοποθετούμε τη Δροσερή σαλάτα Φρεσκούλης σε μια σαλατιέρα μαζί με το αγγούρι, το καρότο, τα ραπανάκια και τα γλυκομπίζελα. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ (μαζί με τα κρεμμύδια), ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα κρουτόν. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Από το The Foodie Corner: “Μπορείτε να παραλείψετε το μαρινάρισμα από το κρεμμύδι, αν σας αρέσει ωμό.”
– Αν σας αρέσει το ωμό κρεμμύδι μπορείτε να παραλείψετε το μαρινάρισμά του.
– Η ποσότητα της βινεγκρέτ είναι ακριβώς όση χρειάζεται, μπορείτε όμως να ετοιμάσετε λίγη παραπάνω αν προτιμάτε πιο ζουμερή σαλάτα.
– Αν σας αρέσει το ωμό κρεμμύδι μπορείτε να παραλείψετε το μαρινάρισμά του.
– Η ποσότητα της βινεγκρέτ είναι ακριβώς όση χρειάζεται, μπορείτε όμως να ετοιμάσετε λίγη παραπάνω αν προτιμάτε πιο ζουμερή σαλάτα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
117
kcal
Υδατ/κες
12
γρ
Πρωτεΐνη
2.8
γρ
Λιπαρά
5.9
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: