Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα εντόσθια τους, πλένουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με το χυμό lime, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλείφουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα και τις περνούμε σε καλαμάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 2' από κάθε πλευρά.
Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός χτυπούμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Σερβίρουμε τη σαλάτα Δροσερή σε δύο βαθιά πιάτα και τοποθετούμε επάνω της 4 μικρά (ή 2 μεγάλα) καλαμάκια γαρίδες. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ κόλιανδρου.