Οι Σπανακοκεφτέδες με σως γιαουρτιού αποτελούν ένα λαχταριστό γεύμα που θα κάνει τα παιδιά σας να γλείφουν τα δάχτυλά τους!
H Littlehands μοιράζεται μαζί μας την πιο υγιεινή συνταγή για σπανακοκεφτέδες με σως γιαουρτιού, ιδανική για τους μικρούς μας μπόμπιρες. Απολαύστε ένα παιχνιδιάρικο, υγιεινό γεύμα με πλούσια γεύση, που θα αγαπήσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι.
Σπανακοκεφτέδες με Σως Γιαουρτιού Συνταγή
Δείτε τι περιέχουν οι σπανακοκεφτέδες με σως γιαουρτιού της Littlehands και μάθετε γιατί πρέπει να τους επιλέξετε.
- Σπανάκι: Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Βρείτε το πλυμένο και έτοιμο για μαγείρεμα στη συσκευασία Σπανάκι του Φρεσκούλη.
- Πατάτες: Προσφέρουν υψηλό κορεσμό και είναι από τις τροφές που βοηθούν τη διάθεση.
- Κρεμμύδια: Βελτιώνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία.
- Νιφάδες Βρώμης: Βοηθούν στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
- Κουρκουμάς: Είναι το πιο υγιεινό μπαχαρικό στον κόσμο, με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Θα λατρέψετε τους Σπανακοκεφτέδες με σως γιαουρτιού της Littlehands γιατί είναι:
- Ιδανικοί για παιδιά
- Vegetarian
- Υψηλοί σε ενέργεια
- Πλούσιοι σε superfoods
Εξερευνήστε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Σπανάκι
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σπανακοκεφτέδες με σως γιαουρτιού
υλικά Για τους σπανακοκεφτέδες (για 22-25 κεφτεδάκια)
- 1 συσκευασία Σπανάκι Φρεσκούλης
- 450 γρ. πατάτες, σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 40 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 20 γρ. νιφάδες βρώμης
- ½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- Πιπέρι
- Αλάτι
υλικά Για τη σως
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 4 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- ⅔ κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη (σινάπι)
Εκτελεση
- Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5′.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε για 1′.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το πλυμένο σπανάκι Φρεσκούλης και αφήνουμε να χάσει τον όγκο του ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για 3-4′.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ ανάμειξης.
- Στο μεταξύ είναι έτοιμες και οι πατάτες τις οποίες σουρώνουμε και πολτοποιούμε με μία πρέσα για πουρέ ή ένα ραβδομπλέντερ.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά οι πατάτες και στη συνέχεια τις μεταφέρουμε στο μπολ με το σπανάκι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μία αντικολλητική επιφάνεια.
- Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον άνηθο, τη φέτα, τη βρώμη, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά να ενωθούν καλά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε τους σπανακοκεφτέδες.
- Μεταφέρουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30′ ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και σερβίρουμε τους σπανακοκεφτέδες.
Tip: Aπό την Littlehands: “Όσο ψήνονται οι σπανακοκεφτέδες, μπορεί να χρειαστεί να τους γυρίσετε πλευρά.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
93
kcal
Υδατ/κες
9.4
γρ
Πρωτεΐνη
3.4
γρ
Λιπαρά
4.3
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: