Τα Ρεβύθια με σπανάκι είναι μια παραλλαγή του κλασικού φρικασέ που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει τη δημοφιλή της συνταγή ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ. Πειραματιστείτε με ένα φρικασέ, που παρόλο που συγκαταλέγεται στα φαγητά χωρίς κρέας, είναι εξίσου νόστιμο και θρεπτικό με το παραδοσιακό.

Ρεβύθια με Σπανάκι Συνταγή

Δείτε τι περιέχουν τα ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και γιατί να την επιλέξετε.

  • Φρέσκα κρεμμυδάκια: Περιέχουν θρεπτικές ουσίες με ελάχιστες θερμίδες.
  • Σπανάκι: Αποτελεί πηγή βιταμινών A, C και σιδήρου.
  • Χορτόπιτα Φρεσκούλης: Περιέχει σπανάκι, σέσκουλο, πράσο, κρεμμυδάκι φρέσκο, μυρώνι, καυκαλήθρα, άνηθο και δυόσμο. Ταιριάζει απόλυτα σε vegan συνταγές ή νηστίσιμες συνταγές.
  • Άνηθος: Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην υγεία της καρδιάς.
  • Καρότο Ζουλιέν: Περιέχει πολλά μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Ό,τι πρέπει για υγιεινές συνταγές.
  • Ρεβύθια μουσκεμένα: Μεταξύ άλλων περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.

Θα λατρέψετε τα ρεβύθια με σπανάκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:

  • Θρεπτικά
  • Υγιεινά
  • Πολύ εύκολα να μαγειρευτούν
  • Έχουν ελάχιστα λιπαρά
  • Δίνουν ενέργεια

Ανακαλύψτε κι Άλλες Εύκολες Συνταγές με Σπανάκι

Οδηγίες και Υλικά για τα Ρεβύθια με Σπανάκι Φρικασέ

υλικά

υλικά Για το λαδολέμονο

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτελεση

  1. Για τα λεμονάτα ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ , πρέπει προηγουμένως να μουσκέψουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό για μία νύχτα.

  2. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με καθαρό κρύο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40'. Στραγγίζουμε και πετούμε το νερό.

  3. Σε μια κατσαρόλα μέτρια, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου. Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, κρατώντας τα πράσινα φύλλα τους για το τέλος.

  4. Μετά από 2' προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και το καρότο, και συμπληρώνουμε ζεστό νερό ίσα που να καλυφθούν τα υλικά. Βράζουμε για 20'. Όταν τα ρεβύθια μαλακώσουν τελείως, κρατούμε μία γεμάτη κουτάλα από αυτά στην άκρη μαζί με ζωμό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα ρεβύθια, τα χόρτα εποχής και αλατοπιρώνουμε το φρικασέ. Βράζουμε για 10'.

  5. Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο, χτυπώντας στο μπλέντερ τα ρεβύθια με το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (¼ φλ.) και τον χυμό λεμονιού, και χτυπούμε, ώσπου να πολτοποιηθούν όλα καλά. Περιχύνουμε στην κατσαρόλα αυτήν την λεμονάτη κρέμα ρεβυθιών και προσθέτουμε μπόλικο άνηθο. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα του. Τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

  6. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί, ελιές και τέταρτα λεμονιού.

Tip:

Μυστικά για ρεβύθια
Ένα μεγάλο μυστικό για τα ρεβύθια, αλλά και για τα όσπρια γενικότερα, είναι ότι μπορούμε να μουσκέψουμε μπόλικα ρεβύθια ή άλλα όσπρια και, αφού φουσκώσουν κανονικά, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε στην κατάψυξη. Έτσι, ανα πάσα στιγμή μπορούμε να μαγειρέψουμε κατευθείαν από την κατάψυξη σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να περιμένουμε να μουλιάσουν τα όσπρια.

  • Μουσκεύουμε τα ρεβύθια πάντα σε κρύο νερό και ποτέ σε ζεστό. Αν τα μουσκέψουμε σε ζεστό νερό θα ξεφλουδίσουν στο μαγείρεμα.
  • Πάντα βάζουμε στα μουσκεμένα ρεβύθια νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι ζεστό γιατί ενδέχεται να ξεφλουδίσουν στο μαγείρεμα.
  • Ο χρόνος βρασμού για τα ρεβύθια ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα των ρεβυθιών.
  • Το ξερό κρεμμύδι χυλώνει τα ρεβύθια φρικασέ και η σάλτσα τους μετατρέπεται σε κρέμα με το βράσιμο.
  • Αν θέλουμε να συμπληρώσουμε νερό στο μαγείρεμα, βάζουμε πάντα ζεστό νερό και όχι κρύο, για να μην κόβεται ο βρασμός τους.
  • Αν θέλουμε να χυλώσουν σωστά χωρίς να λιώσουν και να διαλυθούν, βράζουμε τα ρεβύθια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Η δυνατή φωτιά θα τα διαλύσει και στο τέλος θα τα λιώσει.
  • Για να χυλώσουν σωστά τα λεμονάτα ρεβύθια φρικασέ, προσθέτουμε πάντα ωμό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα κατά τον τελευταίο βρασμό και ανακατεύουμε 2-3 φορές. Έτσι, τα ρεβύθια θα χυλώσουν και θα δέσει ωραία η σάλτσα τους.
  • Τα ρεβύθια φρικασέ είναι ένα από τα πιο υγιεινά και νόστιμα φαγητά. Μπορούμε να τα φτιάχνουμε όλο τον χρόνο, χρησιμοποιώντας τα ανάλογα χόρτα εποχής.
  • Δεν ξεφλουδίζουμε ποτέ τα ρεβύθια γιατί χάνουν την νοστιμιά τους.
  • Αν θέλουμε το φρικασέ πιο πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε στο λαδολέμονο λίγο πίτουρο βρώμης, ώστε να πήξει ακόμα περισσότερο. Αν κάνουμε διατροφή, μπορούμε αντ’ αυτού να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
229
kcal
Υδατ/κες
7.4
γρ
Πρωτεΐνη
4.4
γρ
Λιπαρά
20
γρ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink