Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει τη δημοφιλή της συνταγή ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ. Πειραματιστείτε με ένα φρικασέ, που παρόλο που συγκαταλέγεται στα φαγητά χωρίς κρέας, είναι εξίσου νόστιμο και θρεπτικό με το παραδοσιακό.
Δείτε τι περιέχουν τα ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και γιατί να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τα ρεβύθια με σπανάκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:
Για τα λεμονάτα ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ , πρέπει προηγουμένως να μουσκέψουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό για μία νύχτα.
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με καθαρό κρύο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40'. Στραγγίζουμε και πετούμε το νερό.
Σε μια κατσαρόλα μέτρια, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου. Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, κρατώντας τα πράσινα φύλλα τους για το τέλος.
Μετά από 2' προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και το καρότο, και συμπληρώνουμε ζεστό νερό ίσα που να καλυφθούν τα υλικά. Βράζουμε για 20'. Όταν τα ρεβύθια μαλακώσουν τελείως, κρατούμε μία γεμάτη κουτάλα από αυτά στην άκρη μαζί με ζωμό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα ρεβύθια, τα χόρτα εποχής και αλατοπιρώνουμε το φρικασέ. Βράζουμε για 10'.
Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο, χτυπώντας στο μπλέντερ τα ρεβύθια με το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (¼ φλ.) και τον χυμό λεμονιού, και χτυπούμε, ώσπου να πολτοποιηθούν όλα καλά. Περιχύνουμε στην κατσαρόλα αυτήν την λεμονάτη κρέμα ρεβυθιών και προσθέτουμε μπόλικο άνηθο. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα του. Τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί, ελιές και τέταρτα λεμονιού.
Μυστικά για ρεβύθια
Ένα μεγάλο μυστικό για τα ρεβύθια, αλλά και για τα όσπρια γενικότερα, είναι ότι μπορούμε να μουσκέψουμε μπόλικα ρεβύθια ή άλλα όσπρια και, αφού φουσκώσουν κανονικά, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε στην κατάψυξη. Έτσι, ανα πάσα στιγμή μπορούμε να μαγειρέψουμε κατευθείαν από την κατάψυξη σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να περιμένουμε να μουλιάσουν τα όσπρια.