Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά του σε μια υπέροχη συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ. Δημιουργήστε ένα λαχταριστό γεύμα που κάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς να γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχουν τα κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τα κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:
Για την μπεσαμέλ τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα πολύ παχύ μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια και έντονα μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και μόλις λιώσει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το σπανάκι και το μείγμα χορτόπιτας μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο μαζί με σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Όταν το πράσο με το κρεμμύδι είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο μπολ με το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, την ρίγανη, το κασέρι, την φέτα, το ανθότυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια, τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε καλά από πάνω με την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35-40'.
Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου:
“Για τη besamel, ανακατέψτε το γάλα συνέχεια και έντονα μέχρι να πήξει.”