Για την βινεγκρέτ
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτουμε την ρίγανη και το ελαιόλαδο σιγά - σιγά ανακατεύοντας.
Κρατάμε την μισή βινεγκρέτ για την σαλάτα και με την υπόλοιπη αλείφουμε το φιλέτο κοτόπουλο.
Για το ζουμερό κοτόπουλο
Βάζουμε τα δύο φιλέτα ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν. Αλείφουμε ολόγυρα με την μισή βινεγκρέτ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Φτιάχνουμε ένα στρώμα με λίγα βότανα, φέτες λεμονιού και σπασμένο σκόρδο. Ακουμπάμε τα φιλέτα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 20’ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί. Ξεκουράζουμε το ψητό φιλέτο κοτόπουλο για 5’ και μετά το κόβουμε σε φέτες.
Για την σαλάτα
Βάζουμε την μεσογειακή σαλάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Έπειτα, λίγα τοματίνια και φέτες ψητού ή βραστού καλαμποκιού. Σαν σαλάτα έχουμε 4 μερίδες σαν πλήρες γεύμα έχουμε 2 χορταστικές μερίδες.