Συνταγές

Ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα βρώμη και καρύδα

  • Ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα sweet delight Φρεσκούλης, βρώμη και καρύδα
  • Υλικά για Ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα βρώμη και καρύδα

TAGS

για τα ψιχουλα βρωμης

  • 80 γρ. (1 φλ.) νιφάδες βρώμης
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο
  • 40 γρ. κορινθιακή σταφίδα
  • 50 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια κοπανισμένα
  • 30 γρ. (1 κ.γ. γεμάτη) μέλι
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

για την κρεμα καρυδας

  • 500 γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.γ. στέβια
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. νερό

για το σερβιρισμα

  • 1 φρουτοσαλάτα Sweet Delight Φρεσκούλης
  • Λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο

Εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα, βάζοντας το γάλα καρύδας σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μαζί με τη στέβια. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ κι αφήνουμε να κρυώσει. Εφαρμόζουμε ένα κομμάτι μεμβράνη κουζίνας στην επιφάνειά της για να μην κάνει πέτσα.

  2. Ετοιμάζουμε τα ψίχουλα της βρώμης, ανακατεύοντας με κουτάλι όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να προκύψει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.

  3. Μοιράζουμε τη βρώμη σε ποτηράκια κι από πάνω μοιράζουμε την κρέμα καρύδας με κουτάλα για να μην λερώσουμε. Δεν ξεχειλίζουμε τα ποτηράκια, αφήνουμε χώρο τουλάχιστον 1 δάχτυλο.

  4. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί εντελώς πριν διακοσμήσουμε τα ποτηράκια με κομματάκια φρούτων από τη φρουτοσαλάτα. Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αμέσως.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
168,3
kcal
Υδατ/κες
13,9
γρ
Πρωτεΐνη
2,4
γρ
Λιπαρά
12
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink