Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα Ταϊλανδέζικη με σάλτσα σατάυ και μανιτάρια

Αυτή η σαλάτα θα σας μεταφέρει αμέσως στην καρδιά της Ταϊλάνδης με κάθε μπουκιά.

Ένας μοναδικός συνδυασμός της ασιατικής κουζίνας με τις μεσογειακές γεύσεις.

Σαλάτα Ταϊλανδέζικη με σάλτσα σατάυ και μανιτάρια Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα Ταϊλανδέζικη και γιατί να την επιλέξετε:

  • Μεσογειακή Σαλάτα Φρεσκούλης: Προσφέρει τη βάση για αυτό το γευστικό ταξίδι.
  • Μανιτάρια Brown: Προσθέτουν υφή και γεμάτη γεύση.
  • Σάλτσα Σατάυ με Ταχίνι: Η καρδιά της σαλάτας, προσδίδει βαθιά και πλούσια γεύση.

Θα λατρέψετε την Σαλάτα Ταϊλανδέζικη γιατί είναι:

  • Γεμάτη Νοστιμιά: Η συνδυασμένη γεύση των μανιταριών και της σάλτσας σατάυ απογειώνει.
  • Υγιεινή και Θρεπτική: Ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα.
  • Εύκολη στην Προετοιμασία: Μέσα σε λίγα λεπτά ετοιμάζετε ένα γεύμα γεμάτο γεύση.

Βρείτε και άλλες εύκολες συνταγές με Σαλάτα Μεσογειακή

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα Ταϊλανδέζικη με σάλτσα σατάυ και μανιτάρια

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Μεσογειακή Φρεσκούλης
  • 40 γρ. αμύγδαλα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια brown κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Χυμός από 1/2 lime
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σάλτσα σατάυ με ταχίνι

  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. χυμός lime
  • 1/2 ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 5 κ.σ. γάλα καρύδας ή νερό

Εκτελεση

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 4-5′. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2′. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5′. Ρίχνουμε τον χυμό lime, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για άλα 3-4′ μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σατάυ με ταχίνι: Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα για 1′. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σερβίρουμε τη Μεσογειακή σαλάτα σε πιατέλα. Αναμειγνύουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα σοταρισμένα μανιτάρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα σατάυ ή εάν θέλουμε τη σερβίρουμε ξεχωριστά σε μπολάκι.
Tip: Από τον Βαγγέλη Λονίκου : “Μην διστάσετε να πειραματιστείτε με διάφορα είδη μανιταριών για να εξερευνήσετε διαφορετικές γευστικές διαστάσεις στη σαλάτα σας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
111.4
kcal
Υδατ/κες
9.9
γρ
Πρωτεΐνη
4.5
γρ
Λιπαρά
7.1
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους