ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τηγανιτά αυγά με χορταρικά και μυρωδικά
Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 – 6′
Τα Τηγανητά Αυγά με Χορταρικά και Μυρωδικά είναι ένας γευστικός και χορταστικός συνδυασμός από αυγά, χόρτα και φέτα που δίνει μια πλούσια αίσθηση.
Ιδανική για πρωινό ή ελαφρύ γεύμα.
Τηγανητά Αυγά με Χορταρικά και Μυρωδικά Συνταγή
Δείτε τι περιέχει το πιάτο Τηγανητά Αυγά με Χορταρικά και Μυρωδικά και γιατί να το επιλέξετε:
- Μείγμα για Χορτόπιτα Φρεσκούλης: Πλούσιο σε υπερτροφές και ευεργετικές ιδιότητες, προσθέτει φρεσκάδα και γεύση.
- Αυγά: Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που χορταίνει και δένει τέλεια με τα χόρτα και τη φέτα.
- Φέτα: Αλμυρή και κρεμώδης, προσθέτει ένταση και παραδοσιακή γεύση στο πιάτο.
Θα λατρέψετε τα Τηγανητά Αυγά με Χορταρικά και Μυρωδικά γιατί είναι:
- Πλούσια σε Θρεπτικά Συστατικά: Τα χόρτα, τα αυγά και η φέτα προσφέρουν πρωτεΐνη, βιταμίνες και υγιεινά λιπαρά.
- Ιδανικά για Πρωινό ή Ελαφρύ Γεύμα: Χορταστικό και εύκολο στην προετοιμασία, είναι τέλειο για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα.
- Αρωματικά και Γευστικά: Το μείγμα χορταρικών με τη φέτα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι προσδίδουν μοναδική γεύση και άρωμα.
Βρείτε και Άλλες εύκολες συνταγές με Χορτόπιτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Τηγανιτά αυγά με χορταρικά και μυρωδικά
Υλικα
- 500 γρ. μείγμα για Χορτόπιτα Φρεσκούλης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 150 γρ. φέτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το μείγμα για χορτόπιτα για 2-3′, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να μαραθεί.
- Κάνουμε 3 τρύπες στο τηγάνι παραμερίζοντας το μείγμα για χορτόπιτα, μοιράζουμε ισομερώς το βούτυρο σε αυτά τα κενά και μόλις λιώσει σπάμε μέσα τα αυγά.
- Αφήνουμε τα αυγά για 1-2′ να ψηθούν, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού την φέτα σπασμένη με τα χέρια σας.
- Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα και ζεσταθεί και η φέτα, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρουμε.
Tip: Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου : ”Για έξτρα τραγανή υφή, προσθέστε μερικά κουταλάκια ψημένους ηλιόσπορους ή κουκουνάρι αμέσως πριν σερβίρετε. Θα δώσουν μια ελαφριά, καβουρδισμένη γεύση.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
149
kcal
Υδατ/κες
1.2
γρ
Πρωτεΐνη
6.2
γρ
Λιπαρά
13
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: