ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τηγανιτά αυγά με χορταρικά και μυρωδικά
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Τηγανιτά αυγά με χορταρικά και μυρωδικά
Υλικα
- 500 γρ. μείγμα για Χορτόπιτα Φρεσκούλης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 150 γρ. φέτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το μείγμα για χορτόπιτα για 2-3′, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να μαραθεί.
- Κάνουμε 3 τρύπες στο τηγάνι παραμερίζοντας το μείγμα για χορτόπιτα, μοιράζουμε ισομερώς το βούτυρο σε αυτά τα κενά και μόλις λιώσει σπάμε μέσα τα αυγά.
- Αφήνουμε τα αυγά για 1-2′ να ψηθούν, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού την φέτα σπασμένη με τα χέρια σας.
- Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα και ζεσταθεί και η φέτα, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
149
kcal
Υδατ/κες
1.2
γρ
Πρωτεΐνη
6.2
γρ
Λιπαρά
13
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: