Η Τονοσαλάτα με Αυγό είναι πλούσια σε γεύση, εξαιρετικά θρεπτική και μπορεί να ικανοποιήσει γευστικά ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του φαγητού!
Η Funkycook μοιράζεται έναν πρωτότυπο συνδυασμό υλικών σε μια γευστική τονοσαλάτα με αυγό. Βιώστε τη χαρά της δημιουργικότητας και ξετρελάνετε τους φίλους σας με τη νοστιμιά της!
Τονοσαλάτα με Αυγό Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η τονοσαλάτα με αυγό της Funkycook και γιατί να την επιλέξετε.
- Άισμπεργκ, μαρούλι και ραντίτσιο: Αποτελούν κύρια συστατικά της συνταγής. Η Ιταλική σαλάτα Φρεσκούλης τα φέρνει έτοιμα και πλυμένα στο τραπέζι σας!
- Τόνος: Πλούσιος σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο.
- Αβοκάντο: Παρέχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύοντας τα κύτταρα.
- Δυόσμος: Φημίζεται για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες.
- Αυγά σφιχτά: Μια φανταστική πηγή πρωτεΐνης.
- Πράσινες ελιές: Ενισχύουν τη γονιμότητα και περιορίζουν την αρτηριακή πίεση.
Θα λατρέψετε την τονοσαλάτα με αυγό της Funkycook γιατί είναι:
- Πολύχρωμη
- Χορταστική
- Πλούσια σε πρωτεΐνη
- Σούπερ Γευστική
Εξερευνήστε και Άλλες Εύκολες Συνταγές για Μεσημεριανό
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Τονοσαλάτα με αυγό και μαγιονέζα
ΥΛΙΚΑ για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Δυόσμος Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Βασιλικό
- 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
- 1 αβοκάντο
- 2 αυγά σφιχτά
- 6-7 πράσινες ελιές
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 λάιμ ή λεμόνι
- 2 φέτες ψωμί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 20 ml ελαιόλαδο
υλικα Για τη σπιτικη μαγιονεζα
- 1 κρόκος αυγού
- 200 ml ηλιέλαιο
- 80 ml απαλό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Ξεκινάμε, ετοιμάζοντας τη μαγιονέζα. Ενώνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο σε μια κανάτα, ενώ στο μίξερ, χτυπουμε τον κρόκο του αυγού με τη μουστάρδα, το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε πολύ σιγά το λάδι σε ροή, συνεχίζοντας την ανάδευση μέχρι να τελειώσει.
- Τέλος, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και διατηρούμε τη μαγιονέζα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Κόβουμε το ψωμί για να φτιάξουμε τα κρουτόν. Προσθέτουμε τα σκόρδα αφού τα πιέσουμε για να ανοίξουν, τα πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Ξεπλένουμε την κάπαρη και κόβουμε σε φέτες τις μισές ελιές.
- Σε ένα μπολ, κόβουμε με τα χέρια τη σαλάτα σε μικρότερα κομμάτια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε πιπέρι, θυμάρι, τον χυμό ενός λάιμ και τη μισή ποσότητα από τον τόνο, την κάπαρη και τις ελιές, και ανακατεύουμε.
- Αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο τόνο με 2-3 κουταλιές μαγιονέζα.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα σε πιάτο σερβιρίσματος, προσθέτοντας τον υπόλοιπο τόνο στη μέση, τα αυγά κομμένα στα 2 και τα κρουτόν. Τελειώνουμε με ελιές, κάπαρη και μαγιονέζα, και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Από την Funkycook: “Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με μεγάλη ταχύτητα μέχρι η σως σας να πήξει καλά.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
125
kcal
Υδατ/κες
4.4
γρ
Πρωτεΐνη
11
γρ
Λιπαρά
6.5
γρ
δείτε επίσης: