Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα βρώμη και καρύδα

Τα ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα, βρώμη και καρύδα από την Ιωάννα Σταμούλου είναι ένα υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο που συνδυάζει την τραγανή υφή της βρώμης και του ινδοκάρυδου με τη γλυκιά γεύση των φρούτων και της κρέμας καρύδας.

Ιδανικό για vegans και όσους αγαπούν τα φυσικά, θρεπτικά γλυκά.

Ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα βρώμη και καρύδα Συνταγή

Δείτε τι περιέχουν τα ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα, βρώμη και καρύδα και γιατί να τα επιλέξετε:

  • Νιφάδες βρώμης: Πλούσιες σε φυτικές ίνες, βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
  • Ινδοκάρυδο: Παρέχει υγιή λιπαρά και προσθέτει εξωτική γεύση.
  • Κορινθιακή σταφίδα: Φυσική πηγή αντιοξειδωτικών και σιδήρου.
  • Αμύγδαλα ή καρύδια: Πλούσια σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και βιταμίνες.
  • Φρουτοσαλάτα Sweet Delight Φρεσκούλης: Φρέσκα φρούτα πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Γάλα καρύδας: Ιδανικό για vegans, προσφέρει πλούσια γεύση και υφή στην κρέμα.

Θα λατρέψετε τα ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα, βρώμη και καρύδα γιατί είναι:

  • Υγιεινά και θρεπτικά: Περιέχουν φυσικά συστατικά και είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία.
  • Εύκολα στην παρασκευή: Απλά υλικά και εύκολη διαδικασία.
  • Ιδανικά για vegans: Κατάλληλα για όσους ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή.
  • Εντυπωσιακά: Η εμφάνιση τους σε ποτηράκια τα κάνει ιδανικά για σερβίρισμα σε καλεσμένους.

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Sweet Delight:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Ποτηράκια vegan με φρουτοσαλάτα βρώμη και καρύδα

για τα ψιχουλα βρωμης

  • 80 γρ. (1 φλ.) νιφάδες βρώμης
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο
  • 40 γρ. κορινθιακή σταφίδα
  • 50 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια κοπανισμένα
  • 30 γρ. (1 κ.γ. γεμάτη) μέλι
  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

για την κρεμα καρυδας

  • 500 γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.γ. στέβια
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. νερό

για το σερβιρισμα

  • 1 φρουτοσαλάτα Sweet Delight Φρεσκούλης
  • Λίγο επιπλέον ινδοκάρυδο

Εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα: Βάζουμε το γάλα καρύδας σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μαζί με τη στέβια. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ κι αφήνουμε να κρυώσει. Εφαρμόζουμε ένα κομμάτι μεμβράνη κουζίνας στην επιφάνειά της για να μην κάνει πέτσα.
  2. Ετοιμάζουμε τα ψίχουλα της βρώμης: Ανακατεύουμε με κουτάλι όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να προκύψει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Μοιράζουμε τη βρώμη σε ποτηράκια: Από πάνω μοιράζουμε την κρέμα καρύδας με κουτάλα για να μην λερώσουμε. Δεν ξεχειλίζουμε τα ποτηράκια, αφήνουμε χώρο τουλάχιστον 1 δάχτυλο.
  4. Σερβίρισμα: Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί εντελώς πριν διακοσμήσουμε τα ποτηράκια με κομματάκια φρούτων από τη φρουτοσαλάτα. Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Από την Ιωάννα Σταμούλου: Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη σοκολάτα ή κακάο πάνω από την κρέμα καρύδας για έξτρα γεύση και εμφάνιση.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
168.3
kcal
Υδατ/κες
13.9
γρ
Πρωτεΐνη
2.4
γρ
Λιπαρά
12
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους