Skip to main content

Αν θέλετε να απολαύσετε μια παραδοσιακή χορτόπιτα με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Φτιαγμένη με τα καλύτερα φρέσκα υλικά και με το πιο απλό τρόπο, θα γίνει η αγαπημένη σας γρήγορη πίτα.

Χορτόπιτα σε 10 λεπτά Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Χορτόπιτα σε 10 Λεπτά και γιατί να την επιλέξετε:

  • Ανάμεικτα Φρέσκα Χόρτα Φρεσκούλης: Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, αυτό το μείγμα χόρτων ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την καλή υγεία.
  • Έτοιμη ζύμη χωριάτικη: Απλοποιεί τη διαδικασία παρασκευής, προσφέροντας παράλληλα την παραδοσιακή γεύση και υφή που αγαπάμε.
  • Φέτα: Πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης, ενισχύει την οστική υγεία και δίνει μια πλούσια και αλμυρή γεύση στην πίτα.
  • Ελαιόλαδο: Καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, που βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και προστατεύει την καρδιά.
  • Φρέσκα μυρωδικά: Προσθέτουν άρωμα και γεύση, ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Θα λατρέψετε τη συνταγή  Χορτόπιτα σε 10 Λεπτά γιατί είναι:

  • Γρήγορη και εύκολη, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά
  • Γεμάτη με φρέσκα λαχανικά και χόρτα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
  • Ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, είτε ως σνακ είτε ως κυρίως γεύμα

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Ανάμεικτα Φρέσκα Χόρτα:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Χορτόπιτα σε 10 λεπτά

υλικα για τη χορτοπιτα

  • 1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης
  • 1 φύλλο κρούστας
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε ένα Μπολ ρίχνουμε τα υλικά από τη συσκευασία της χορτόπιτας.
  2. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
  3. Σε ένα ταψί διαμέτρου 26-28 εκ. περίπου. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο στρώνουμε ένα φύλλο βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και κάνουμε το ίδιο για τα επόμενα τρία φύλλα.
  4. Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα και σκεπάζουμε με ένα φίλο. Λαδώνουμε λίγο και κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα τρία φύλλα.
  5. Ρίχνουμε στο τέλος λίγο ελαιόλαδο από πάνω ιδανικά με ένα πινέλο για να μην πέσει πάρα πολύ και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για περίπου 40’. Να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Tip: Από την Αγγελική Τσουκαλά: ”Μπορείτε να προσθέσετε λίγα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας στη γέμιση για επιπλέον γεύση και κρεμώδη υφή.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
269
kcal
Υδατ/κες
18,3
γρ
Πρωτεΐνη
3,6
γρ
Λιπαρά
20,1
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους