Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Baby leaves με προσούτο, τυρί, σύκα, αχλάδι
Υλικά
- 1 συσκευασία Baby Leaves Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Τοματίνια Φρεσκούλης
- 120 γρ. κατσικίσιο τυρί chevre ή άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 3 φρέσκα σύκα
- 8 φέτες προσούτο Πάρμας
- 1 αχλάδι
Υλικά για το ντρέσινγκ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση
- Πλένουμε τα Φρέσκα Φύλλα Φρεσκούλης (Baby Leaves) με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
- Παράλληλα πλένουμε τα Τοματίνια Φρεσκούλης και τα κόβουμε στα δύο.
- Αντίστοιχα κόβουμε σε λεπτές φετούλες το αχλάδι και καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε και αυτά στη μέση.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά του ντρέσιγκ.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο σκεύος σερβίρουμε τη σαλάτα και από πάνω προσθέτουμε τις φέτες από το αχλάδι, το προσούτο, τα κομμένα σύκα και το κατσικίσιο τυρί σε κομμάτια.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το υπόλοιπο ντρέσιγκ και από πάνω τρίβουμε λίγο πιπέρι.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
128
kcal
Υδατ/κες
3.7
γρ
Πρωτεΐνη
6.9
γρ
Λιπαρά
9.2
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: