Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15
Χρόνος Μαγειρέματος: 10
Αυτή η vegan παραλλαγή της κλασικής σαλάτας Caesar, με ψητό tofu αντί για κοτόπουλο και τραγανά κρουτόν.
θα σας κατακτήσει με την πλούσια γεύση της και την ελαφριά, αλλά χορταστική υφή της.
Plant based Caesar’s με τόφου και σπιτικά κρουτόν Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η συνταγή Caesar’s Tofu με Κρουτόν και γιατί να την επιλέξετε:
- Σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης: Ένα μείγμα πράσινων φύλλων πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, και Κ, καθώς και σε αντιοξειδωτικά, που προάγουν την υγεία των ματιών και του δέρματος.
- Tofu: Μια εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεΐνης, ιδανική για vegans και χορτοφάγους, που συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας.
- Κρουτόν: Προσθέτουν τραγανή υφή και είναι μια καλή πηγή ενέργειας.
- Διατροφική μαγιά: Προσθέτει μια τυρένια γεύση, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας και της υγείας του νευρικού συστήματος.
- Vegan μαγιονέζα: Παρέχει κρεμώδη υφή και γεύση χωρίς τα ζωικά λιπαρά, ενώ είναι ιδανική για όσους αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα.
Θα λατρέψετε τη συνταγή Caesar’s Tofu με Κρουτόν γιατί είναι:
- Ιδανική για vegans και vegetarians
- Πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά
- Ένα χορταστικό και ελαφρύ γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Δροσερή Σαλάτα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Plant based Caesar’s με τόφου και σπιτικά κρουτόν
υλικα
- 1 συσκευασία σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης
- 2 κ.σ. vegan παρμεζάνα
Για το τόφου
- 200 γρ. τόφου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σόγια σως
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. σριράτσα
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
Για τα κρουτόν
- 2 φέτες ψωμί με προζύμι
- 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Το χυμό από ένα λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Εκτελεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °. Στραγγίζουμε το τόφου απο τα υγρά του τυλίγοντας το σε μια πετσέτα και τοποθετώντας από πάνω του ένα βάρος για 20’. Σπάμε το τόφου με τα χέρια μας σε μικρές μπουκιές και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Στη μια πλευρά αδειάζουμε το τόφου. Στην άλλη πλευρά απλώνουμε το ψωμί.
- Ραντίζουμε το ψωμί με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15’.
- Βγάζουμε το ψωμί και αν χρειαστεί αφήνουμε το τόφου λίγο παραπάνω για να πάρει χρώμα.
- Σε ένα μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μαζί. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε να χρειαστεί τη γεύση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε την Δροσερή σαλάτα Φρεσκούλης. Προσθέτουμε από πάνω το τόφου και τα κρουτόν.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε από πάνω vegan παρμεζάνα.
Tip: Από τον Beets me: ”Για ακόμα περισσότερη γεύση, προσθέστε στη σαλάτα σας επιπλέον τριμένη vegan παρμεζάνα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
239
kcal
Υδατ/κες
13,5
γρ
Πρωτεΐνη
4,6
γρ
Λιπαρά
18,9
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: