Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης

Η Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης του Δημήτρη Σκαρμούτσου είναι μια αναζωογονητική και χορταστική επιλογή, ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Η σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης προσθέτει μια ξεχωριστή γεύση και αρωματική νότα στη σαλάτα, ενώ το κοτόπουλο την καθιστά πλούσια σε πρωτεΐνες.

Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης για να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης: Πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, προσφέρει φρεσκάδα και τραγανή υφή.
  • Τοματίνια: Πηγή βιταμίνης C και λυκοπενίου.
  • Αγγούρι: Ενυδατικό και πλούσιο σε βιταμίνες.
  • Κρεμμύδι: Βοηθά στην καρδιαγγειακή υγεία.
  • Αβοκάντο: Πλούσιο σε υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες.
  • Παξιμάδια: Προσθέτουν τραγανότητα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
  • Φέτα: Παρέχει ασβέστιο και πρωτεΐνες.
  • Κοτόπουλο: Πλούσιο σε πρωτεΐνη, χαμηλό σε λιπαρά.

Θα λατρέψετε τη Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης γιατί είναι:

  • Χορταστική και Υγιεινή: Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ιδανική για ελαφρύ γεύμα.
  • Αρωματική και Γευστική: Η σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης προσθέτει μοναδική γεύση.
  • Εύκολη στην Προετοιμασία: Απλά βήματα για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Βρείτε και άλλες συνταγές με Δροσερή σαλάτα:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης

υλικά

  • 1 συσκευασία σαλάτα Σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης
  • 10 τοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 αβοκάντο
  • 2 παξιμάδια
  • 100 γρ. φέτα

Για το ντρέσινγκ

  • 1 φλ. ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο
  • ¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

για το κοτοπουλο

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. ξίδι

Εκτελεση

  1. Για το ντρέσινγκ:
    Στο κάδο του μούλτι προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τη καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι. Χτυπάμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε ένα σκεύος. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Για το κοτόπουλο:
    Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
  3. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο, το τοποθετούμε σε ένα ταχί στρωμένο με λαδόκολα. Ψήνουμε για 20-25’ στους 180°C.
  4. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.
  5. Για τη σύνθεση:
    Σε μια μεγάλη σαλατιέρα προσθέτουμε τη δροσερή σαλάτα.
  6. Πλένουμε πολύ καλά τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και στη συνέχεια σε ροδέλες. Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε μικρέ φέτες. Ψολοκόβουμε τη πιπεριά Φλωρίνης.
  7. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας στη δροσερή σαλάτα, το ντρέσινγκ και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: “Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για επιπλέον φρεσκάδα και άρωμα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
168
kcal
Υδατ/κες
7,9
γρ
Πρωτεΐνη
8,2
γρ
Λιπαρά
11,5
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους