Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με σκουμπρί και τραγανές πιτούλες

Η Σαλάτα με σκουμπρί και τραγανές πιτούλες από την the cook in you είναι αρκετή για να φέρει λίγη από τη θαλασσινή φρεσκάδα στο τραπέζι σας.

Ένα πιάτο που συνδυάζει υπέροχα τη δροσιά της σαλάτας με την έντονη γεύση του καπνιστού ψαριού και την πλούσια υφή των τραγανών πιτών.

Σαλάτα με σκουμπρί και τραγανές πιτούλες Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα με σκουμπρί και τραγανές πιτούλες για να την επιλέξετε:

  • Τα Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης αποτελεί τη βάση αυτής της πλούσιας σαλάτας, μεταφέροντας στο πιάτο σας πολλές βιταμίνες και μέταλλα.
  • Το αγγούρι προσθέτει υγρασία ενώ τα τοματίνια, πλούσια σε λυκοπένιο και βιταμίνη C, εγγυώνται μία έκρηξη γεύσης και χρώματος.
  • Το καπνιστό σκουμπρί, μία πλούσια πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, προσδίδει έναν ανεπανάληπτο καπνιστό τόνο, ενισχύοντας το πιάτο σας με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας.
  • Και μην ξεχνάμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι που εκτοξεύουν τη γευστική απόλαυση με κάθε μπουκιά, με αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά οφέλη.

Θα λατρέψετε την Σαλάτα με σκουμπρί και τραγανές πιτούλες γιατί είναι:

  • Ανάλαφρη, αλλά χορταστική: Η εκλεκτή μίξη υλικών και γεύσεων κάνει αυτή τη σαλάτα ιδανική τόσο για ένα ελαφρύ γεύμα όσο και για ένα πιο ισορροπημένο ορεκτικό.
  • Γεμάτη διατροφική αξία: Κάθε συστατικό έχει επιλεγεί με μεράκι για τις διατροφικές του ωφέλειες.
  • Ιδανική για κάθε περίσταση: Είτε πρόκειται για ένα τραπέζι με φίλους είτε για μια ήρεμη στιγμή, αυτή η σαλάτα εγγυάται μία γευστική απόλαυση.

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Καπριτσιόζα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με σκουμπρί και τραγανές πιτούλες

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 100 γρ. καπνιστό σκουμπρί
  • 150 γρ. τοματίνια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι

για τις τραγανές πιτούλες

  • 2 αραβικές πίτες (ή τορτίγιες)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι

για το ντρέσινγκ

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Xυμός από 1 λεμόνι
  • Xυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Βήμα 1: Ψήνουμε τα τοματίνια και τις πιτούλες.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) ή εναλλακτικά σε ένα γουδί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά.
  2. Πλένουμε τα τοματίνια και τα απλώνουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε πάνω στα τοματίνια τη μαρινάδα και ανακατεύουμε να καλυφθούν εντελώς.
  3. Ψήνουμε για περίπου 15-20’ μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν ελαφρά, προσέχοντας να μη χάσουν το σχήμα τους. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C. Με ένα πινέλο αλείφουμε και τις δύο πλευρές των αραβικών με ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το αλάτι.
  5. Ψήνουμε τις πιτούλες για περίπου 4-5’ μέχρι να γίνουν τραγανές (γυρίζοντας τες ενδιάμεσα). Αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε ασύμμετρα κομμάτια.
  6. Βήμα 2: Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ.
    Σε ένα μικρό βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και το ανακινούμε δυνατά.
  7. Βήμα 3: Στήνουμε τη σαλάτα.
    Τοποθετούμε την Καπριτσιόζα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τις τραγανές πιτούλες, το αγγούρι και το σκουμπρί σε κομμάτια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Tip: Aπό την The cook in you “ Για έναν ακόμη πιο έντονο γευστικό συνδυασμό, προσθέστε λίγες σταγόνες βαλσάμικου ξιδιού ή γλυκόξινη σάλτσα πάνω στα τοματίνια ακριβώς πριν τα σερβίρετε. Αυτή η μικρή πινελιά θα ενισχύσει τον ζωηρό χαρακτήρα της σαλάτας, κάνοντας την ακόμη πιο απολαυστική!”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
204
kcal
Υδατ/κες
9,6
γρ
Πρωτεΐνη
2,9
γρ
Λιπαρά
17,1
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους