Η γιορτινή σαλάτα είναι μια πεντανόστιμη συνταγή για όσους θέλουν να βάλουν την υγιεινή διατροφή σε όλες τις εορταστικές περιστάσεις!
Ανανεωθείτε με τη φρεσκάδα της πρωτότυπης συνταγής που μοιράζεται ο Ανδρέας Λαγός για μια γιορτινή σαλάτα με τυρί τεμπούρα. Ακολουθήστε τη συνταγή και δημιουργήστε ένα ελαφρύ γεύμα που θα λατρέψουν όλοι.
Γιορτινή Σαλάτα Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η γιορτινή σαλάτα του Ανδρέα Λαγού και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Εσκαρόλ, Βαλεριάνα, Ραντίτσιο: Βοηθούν στην αντιμετώπιση της νευρικότητας και της αϋπνίας. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Πανδαισία Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Γλυκοπατάτα: Περιέχει φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά για την υγεία του εντέρου.
- Αχλάδι: Αποτελεί καλή πηγή μετάλλων και βιταμινών του συμπλέγματος Β.
- Κατσικίσιο τυρί: Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Θα λατρέψετε τη γιορτινή σαλάτα του Ανδρέα Λαγού γιατί είναι:
- Πεντανόστιμη
- Ιδανική για vegetarian διατροφή
- Υπέροχη για γιορτινά τραπέζια
- Χαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Πανδαισία Σαλάτα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Γιορτινή σαλάτα με τυρί τεμπούρα
υλικά για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
- 1 γλυκοπατάτα μεγάλη ή δυο μικρές
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 2 αχλάδια
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 60 γρ. καρυδόψιχα
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 2 κούπες αλεύρι
- ½ κ.γ. baking powder
- 1 κ.σ. μέλι
- ¾ κουπας σόδα αναψυκτικό
- 1 φλ. ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
- Πιπέρι
- Αλάτι
υλικα για το ντρέσινγκ
- 1/2 φλ. Ελαιολαδο
- 3 κ.σ. χυμό ρόδι
- 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 3 κ.σ. πετιμέζι
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Για την γλυκοπατάτα
Πλένουμε καλά και κόβουμε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες με τη φλούδα και τις αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30’. - Για τα αχλάδια
Κόβουμε τα αχλάδια σε τέταρτα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Στο μάτι της κουζίνας αφήνουμε να κάψει καλά ένα τηγάνι γκριλιέρα. Βάζουμε πάνω τα αχλάδια και ψήνουμε 1-2′ από την κάθε πλευρά. - Για τα καρύδια
Σε ένα ταψάκι αραδιάζουμε τα καρύδια , τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το μαραθόσπορο. Ψήνουμε στους 160° για 20′ περίπου μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. - Για το κατσικίσιο τυρί τεμπούρα
Χωρίζουμε το αλεύρι σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε το baking powder, το μέλι και τη σόδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Πλάθουμε το τυρί μικρά μπαλάκια, το ρολαρουμε στο αλεύρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20-30′. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε βαθύ μικρό κατσαρολάκι. Όταν κάψει βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια τυριού στο χυλό και τηγανίζουμε 2-3 μαζί κάθε φορά μέχρι να χρυσαφίσουν και τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε πάνω τις γλυκοπατάτες, τα αχλάδια και τα μπαλάκια τυριού. Αραδιάζουμε πάνω τους σπόρους ροδιού και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι όλα τα υλικά του ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Tip: Aπό τον Ανδρέα Λαγό: “Κόψτε τα αχλάδια σε τέταρτα και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να αλείψετε εύκολα με ελαιόλαδο.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
317
kcal
Υδατ/κες
19
γρ
Πρωτεΐνη
4.4
γρ
Λιπαρά
24
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: