Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με μανούρι, τοματίνια και πέστο βασιλικού


Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Αυτή η σαλάτα συνδυάζει το πλούσιο, κρεμώδες μανούρι με την αρωματική γεύση του πέστο βασιλικού, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και θρεπτικό πιάτο.

Είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα εκλεπτυσμένο συνοδευτικό.

Σαλάτα με μανούρι, τοματίνια και πέστο βασιλικού Συνταγές

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Σαλάτα με μανούρι και πέστο βασιλικού και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Πράσινη: Μια βάση από φρέσκα πράσινα φύλλα προσφέρει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες A, C και K, και φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή πέψη και υποστηρίζουν την υγεία του ανοσοποιητικού.
  • Μανούρι: Το μαλακό και κρεμώδες μανούρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, προάγοντας την υγεία των οστών και την αίσθηση κορεσμού.
  • Πέστο βασιλικού: Το πέστο βασιλικού είναι μια έκρηξη γεύσης και αρώματος, γεμάτο με αντιοξειδωτικά και υγιεινά λιπαρά από τον βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
  • Κουκουνάρι: Το κουκουνάρι είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά, προσθέτοντας τραγανή υφή και θρεπτικά συστατικά.
  • Τοματίνια: Πλούσια σε βιταμίνες A και C, τα ζουμερά τοματίνια προσθέτουν μια γλυκιά νότα και συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος και των ματιών.

Θα λατρέψετε τη συνταγή Σαλάτα με μανούρι και πέστο βασιλικού γιατί είναι:

  • Ένας φρέσκος και αρωματικός συνδυασμός γεύσεων
  • Ιδανική για γρήγορο και θρεπτικό γεύμα
  • Εύκολη στην προετοιμασία και την παρουσίαση

Εξερευνήστε και Άλλες Εύκολες συνταγές για Σαλάτα Παναδιασία

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με μανούρι, τοματίνια και πέστο βασιλικού

υλικά

  • 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 80 γρ. μανούρι
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • Λίγο λάδι
  • Λίγο μπαλσάμικο με γεύση σύκο ή ρόδι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
  2. Κόβουμε το μανούρι σε μικρούς κύβους.
  3. Ανοίγουμε τη συσκευασία της σαλάτας «Πανδαισία» και την βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κουταλιές σάλτσας πέστο, ραντίζουμε με λίγο λάδι, λίγο μπαλσάμικο και αλατίζουμε.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά (κατά προτίμηση με τα χέρια μας), ώστε να μην μαραθούν τα λαχανικά.
  5. Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε τα ντοματίνια και τους κύβους από το μανούρι.
  6. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι πάνω στα ντοματίνια και ραντίζουμε με την υπόλοιπη μια κουταλιά σούπας σάλτσα πέστο το μανούρι. Σερβίρουμε αμέσως
Tip: Από την Χρυσαυγή Μπόμπολα ”Για μια επιπλέον νότα φρεσκάδας, προσθέστε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού πάνω από τη σαλάτα πριν το σερβίρισμα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
222,6
kcal
Υδατ/κες
5,8
γρ
Πρωτεΐνη
3
γρ
Λιπαρά
19
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους