Μερίδες: 4
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Η συνταγή για υγιεινά χοτ ντογκ μετατρέπει ένα αγαπημένο street food σε ένα θρεπτικό πιάτο, που συνδυάζει υπέροχες γεύσεις και υφές!
Ψάχνετε τη healthy εκδοχή των hot dogs; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φανερώνει τα μυστικά του για πεντανόστιμα, σπιτικά hot dogs, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ακολουθήστε τη συνταγή του για να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό, guilt-free γεύμα.
Χοτ Ντογκ Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχουν τα χοτ ντογκ του Δημήτρη Σκαρμούτσου και μάθετε γιατί πρέπει να τα επιλέξετε.
- Λάχανο-Καρότο: Αποτελούν εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στη Σαλάτα Λάχανο Καρότο του Φρεσκούλη.
- Λουκάνικα Φρανκφούρτης: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και λίπος και πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο γιατί ανεβάζουν τη χοληστερίνη.
- Γιαούρτι στραγγιστό: Βοηθά στην ανάπτυξη των παιδιών, λόγω της περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες.
- Κρεμμύδι: Είναι γεμάτο με πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
Θα λατρέψετε τα χοτ ντογκ του Δημήτρη Σκαρμούτσου γιατί είναι:
- Λαχταριστά
- Υψηλά σε πρωτεΐνη
- Χορταστικά
- Kid-friendly
Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Σαλάτα Λάχανο Καρότο:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Χοτ ντογκ με λαχανοσαλάτα
Υλικά για τα Hot Dogs
- 2 συσκευασίες Λάχανο Καρότο Φρεσκούλης
- 4 ψωμάκια για hot dog
- 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ.σ. κρεμμύδι, αποξηραμένο
- 1 κ.σ. σκόρδο, αποξηραμένο
Εκτελεση
- Βράζουμε τα λουκάνικα για 10’. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το λάδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί για τουλάχιστον 10’.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια και τοποθετούμε 2 φέτες τυρί και 2 φέτες ψητό κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε στα ψωμάκια του hot dog τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τη σαλάτα με τη σως που έχει ήδη μαριναριστεί.
Tip: Aπό τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: “Για τη σως, αφού προσθέστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε καλά και αφήστε τη στην άκρη να μαριναριστεί για τουλάχιστον 10’.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
139,1
kcal
Υδατ/κες
18
γρ
Πρωτεΐνη
4,2
γρ
Λιπαρά
4,4
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: