Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρασόρυζο με Λάχανο και Καρότο


Χρόνος Προετοιμασίας: 20′

Το πρασόρυζο με λάχανο και καρότο είναι από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά, που αξίζει να δοκιμάσετε!

Αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε πρασόρυζο, που θα καταπλήξει γευστικά τους αγαπημένους σας; Το Bubbles and Avocados φανερώνει τα μυστικά του για ένα λαχταριστό και υγιεινό πρασόρυζο. Δοκιμάστε τη συνταγή του σήμερα!

Πρασόρυζο Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει το πρασόρυζο του Bubbles and Avocados και μάθετε γιατί πρέπει να το επιλέξετε.

  • Λάχανο-Καρότο: Αποτελούν εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στη Σαλάτα Λάχανο Καρότο του Φρεσκούλη.
  • Πράσα: Βοηθούν στην όραση, στην καλή λειτουργία των βλεννογόνων και στην υγεία του δέρματός σας.
  • Ρύζι: Είναι ιδανικό για όσους δεν καταναλώνουν συχνά κρέας, αλλά θέλουν να διατηρήσουν το μυϊκό ιστό τους .
  • Άνηθος: Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, ενισχύοντας την καρδιακή προστασία και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Θα λατρέψετε το πρασόρυζο του Bubbles and avocados γιατί είναι:

  • Εύκολο στην ετοιμσία
  • Ιδανικό για Vegeterains
  • Αποτοξινωτικό
  • Χαμηλό σε θερμίδες

Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Σαλάτα Λάχανο Καρότο:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πρασόρυζο με Λάχανο και Καρότο

υλικα

  • ½ συσκευασία Σαλάτα Λάχανο Καρότο Φρεσκούλης
  • 3 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
  • 200 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 λίτρο νερό
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • Άνηθος
  • Λεμόνι
  • Αλατοπίπερο

Εκτελεση

  1. Βάζουμε μία σωτέζα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε το πράσο και σωτάρουμε καλά.
  3. Όταν το πράσο έχει μαλακώσει και λίγο έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι μας και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τη σαλάτα λάχανο-καρότο του Φρεσκούλη, τον κουρκουμά, το αλατοπίπερο και βάζουμε το νερό.
  5. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μεσαίο προς χαμηλό και μαγειρεύουμε για 20᾽ μέχρι να γίνει το ρύζι μας.
  6. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  7. Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι.
Tip: Από το Bubbles and Avocados: “Σερβίρετε με μπόλικο λεμόνι για έξτρα γεύση.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
94
kcal
Υδατ/κες
15
γρ
Πρωτεΐνη
1,4
γρ
Λιπαρά
3,2
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους