ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Vegan πίτσα με βάση από κόκκινες φακές
Η vegan πίτσα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες νηστίσιμες συνταγές και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει όποιον κάτσει στο τραπέζι σας!
Η Αγγελική Σπανού αποκαλύπτει τη συνταγή για μια θρεπτική vegan πίτσα, που συναντάει κανείς σπάνια. Δημιουργήστε την και απολαύστε μια από τις πιο πρωτότυπες vegan συνταγές, παρέα με τους αγαπημένους σας.
Vegan Πίτσα Συνταγή
Δείτε ποια συστατικά περιέχει η vegan πίτσα της Αγγελικής Σπανού και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε
- Λάχανο Καρότο: Είναι πλούσια σε βιταμίνες K, C και A, καθώς και ουσίες όπως ο σίδηρος, το κάλιο και το φυλλικό οξύ. Βρείτε τα συνδυαστικά στη Σαλάτα Καρότο Λάχανο του Φρεσκούλη.
- Κόκκινες Φακές: Φημίζονται για την περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ είναι ιδιαίτερα εύπεπτες από τον ανθρώπινο οργανισμό.
- Σπανάκι, σέσκουλο και κρεμμυδάκι: Περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Βρείτε τα ολόφρεσκα και έτοιμα για μαγείρεμα στα Ανάμεικτα Φρέσκα Χόρτα του Φρεσκούλη
- Λιναρόσπορος: Είναι πηγή ωμέγα 3, ασβεστίου, μαγνησίου και άλλων θρεπτικών ουσιών και βιταμινών.
Θα λατρέψετε τη vegan πίτσα της Αγγελικής Σπανού γιατί είναι:
- Γεμάτη superfoods
- Ιδανική για παιδιά
- Χωρίς Λακτόζη
- Τέλεια επιλογή για τις γιορτές
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Ανάμεικτα Φρέσκα Χόρτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Vegan πίτσα με βάση από κόκκινες φακές
Υλικά για τη Βάση της Πίτσας
- 1 1/2 κούπα σαλάτα λάχανο-καρότο Φρεσκούλης
- 1 κούπα κόκκινες φακές
- 1 κούπα νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό σε 3 κ.σ. νερό
- 1/2 κ.γ. Αλάτι, Πιπέρι
Υλικά για το Πέστο
- 1 1/2 κούπα γέμιση σαλάτα Χορτόπιτα φρεσκούλης ή επιμέρους σπανάκι, κρεμμυδάκι, άνηθο, πράσο, χόρτα επιλογής σας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτελεση
- Βάση πίτσας: Μουλιάζουμε τις φακές για μισή ώρα. Στραγγίζουμε. Βράζουμε για 5’ με την 1 κούπα νερό σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε στο μπλεντερ την σαλάτα λάχανο-καρότο και χτυπάμε να γίνει μικρά κομματάκια. Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Ενώνουμε σε μπολάκι τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε 2′ να μουλιάσει.
- Βάζουμε τις φακές μαζί με το μισό νερό που έμεινε από το βράσιμο σε μπλεντερ, προσθέτουμε το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδες μίγμα.
- Προσθέτουμε τις φακές & τον λιναρόσπορο στο λάχανο καρότο & ανακατεύουμε καλά.
- Πέστο Χορτόπιτας: Σε μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά και απλώνουμε πάνω από την πίτσα μας.
- Για γαρνιτούρα: Προσθέτουμε φυτικό τυρί, 90 γρ. σαλάτα Καπριτσιόζα, πολύχρωμα τοματίνια.
Tip: Aπό την Αγγελική Σπανού: “Για γαρνιτούρα, προσθέστε φυτικό τυρί, 90 γρ. Σαλάτα Καπριτσιόζα και πολύχρωμα τοματίνια.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
19
kcal
Υδατ/κες
22,2
γρ
Πρωτεΐνη
8,9
γρ
Λιπαρά
7,7
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: