Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ


Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 25′
Χρόνος Μαγειρέματος: 35 – 40′

Τα κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ είναι μια εξαιρετική συνταγή που δικαιούται επάξια μια θέση στο γιορτινό σας τραπέζι!

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά του σε μια υπέροχη συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ. Δημιουργήστε ένα λαχταριστό γεύμα που κάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Κανελόνια με Σπανάκι και Μπεσαμέλ Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχουν τα κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Σπανάκι, Σέσκουλο, Μυρώνι, Καυκαλήθρα: Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και σας προστατεύουν από ασθένειες, όπως ο διαβήτης. Γευτείτε τα πλυμένα και έτοιμα προς κατανάλωση αυτά χορταρικά στα Χορτόπιτα του Φρεσκούλη.
  • Πράσα: Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Δοκιμάστε τα Πράσα Καθαριμένα του Φρεσκούλη για ευκολία στο μαγείρεμα.
  • Κρεμμύδι: Βοηθά στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία.
  • Σκόρδο: Έχει αντισηπτικές, αντιβιοτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Θα λατρέψετε τα κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:

  • Χορταστικά
  • Ιδανικά για vegetarians
  • Λαχταριστά
  • Καταπληκτικά για παιδιά

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Ανάμεικτα Φρέσκα Λαχανικά:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ

υλικα για τη σαλάτα

  • 1 συσκευασία Πράσο Καθαρισμένο Φρεσκούλης
  • 500 γρ. σπανάκι Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης
  • 16-18 κανελόνια
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. τριμμένο Κασέρι Ξάνθης
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 1 αυγό

υλικά Για τη μπεσαμελ

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 330 γρ. γάλα
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο αυγού
  • Αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού Αλάτι

Εκτελεση

  1. Για την μπεσαμέλ τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα πολύ παχύ μείγμα.
  3. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια και έντονα μέχρι να πήξει.
  4. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και μόλις λιώσει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας καλά.
  5. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
  6. Σοτάρουμε το σπανάκι και το μείγμα χορτόπιτας μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το πράσο μαζί με σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
  8. Όταν το πράσο με το κρεμμύδι είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο μπολ με το σπανάκι μαζί με το μαϊντανό, την ρίγανη, το κασέρι, την φέτα, το ανθότυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια, τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε καλά από πάνω με την μπεσαμέλ.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35-40′.
Tip: Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: “Για τη besamel, ανακατέψτε το γάλα συνέχεια και έντονα μέχρι να πήξει.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
183
kcal
Υδατ/κες
15
γρ
Πρωτεΐνη
6.4
γρ
Λιπαρά
10
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους