Η Madameginger μοιράζεται μια πρωτότυπη συνταγή για φρικασέ με μανιτάρια, που θα σας μείνει αξέχαστη. Απολαύστε μια ξεχωριστή παραλλαγή του φρικασέ, απογειώνοντας το γιορτινό σας μενού.
Δείτε τι περιέχει το φρικασέ με μανιτάρια της Madameginger και μάθετε γιατί πρέπει να τους επιλέξετε.
Θα λατρέψετε το φρικασέ με μανιτάρια της Madameginger γιατί είναι:
Αραδιάζουμε τα 3 μανιτάρια σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 40', ανακατεύοντας τα στη μέση του ψησίματος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε έναν ζωμό μανιταριών. Σε μεσαία κατσαρόλα βάζουμε 1,5 λίτρο νερό και το βράζουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 10' ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα μανιτάρια. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα ξύλο κοπής, τα ψιλοκόβουμε (προσέχοντας μην καούμε) και τα αφήνουμε στην άκρη.
Δέκα λεπτά πριν ψηθούν τα μανιτάρια που βάλαμε στον φούρνο, ξεκινάμε το φρικασέ. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 8-10'. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουμε ψιλοκόψει και σοτάρουμε για 1-2'.
Δέκα λεπτά πριν ψηθούν τα μανιτάρια που βάλαμε στον φούρνο, ξεκινάμε το φρικασέ. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 8-10'. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουμε ψιλοκόψει και σοτάρουμε για 1-2'.
Λίγο πριν τελειώσει το φρικασέ, ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιών. Προσθέτουμε στο
μπολ 5-6 κουταλιές από τον ζωμό της σούπας και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε την φωτιά από το φρικασέ, ρίχνουμε το ταχινολέμονο στην κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το φαγητό να κατσει για 10' πριν το σερβίρουμε.
Από την Madameginger:
“Θυμηθείτε, δεν πρέπει να τα πλύνετε τα μανιτάρια, γιατί απορροφούν νερό το οποίο έπειτα βγάζουν στο φαγητό.”