Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καπριτσιόζα Σαλάτα με Φαγόπυρο

Η Καπριτσιόζα σαλάτα με φαγόπυρο ξεχωρίζει ανάμεσα στις υγιεινές, vegan συνταγές λόγω των υπερτροφών που περιέχει!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας καλωσορίζει στον μαγειρικό της κόσμο με μια καταπληκτική συνταγή για καπριτσιόζα σαλάτα με φαγόπυρο. Δημιουργήστε ένα ευφάνταστο γεύμα, γεμάτο ενέργεια και θρεπτικά συστατικά

Καπριτσιόζα Σαλάτα με Φαγόπυρο Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η καπριτσιόζα σαλάτα με φαγόπυρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Λόλα και Ρόκα: Ενισχύουν πολύ τον μεταβολισμό. Βρείτε τα φρέσκα, πλυμένα και έτοιμα για σερβίρισμα στην Καπριτσιόζα Σαλάτα του Φρεσκούλη.
  • Φαγόπυρο: Βοηθά στην υγεία του πεπτικού συστήματος και είναι superfood.
  • Ροδάκινα: Συμβάλλει στην υγεία του εντέρου.
  • Blueberries: Αποτελεί μια φανταστική τροφή με αντιοξειδωτική δράση.
  • Καρύδια: Προάγουν την εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία.

Θα λατρέψετε την σαλάτα με φαγόπυρο της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:

  • Λαχταριστή
  • Vegan
  • Χωρίς Λακτόζη
  • Superfood

Εξερευνήστε και Άλλες Συνταγές για Καπριτσιόζα Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Καπριτσιόζα Σαλάτα με Φαγόπυρο

Υλικα για τη σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 1 φλ. βρασμένο φαγόπυρο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (τρυφερά φύλλα ολόκληρα)
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο (τρυφερά φύλλα ολόκληρα)
  • Λίγα φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • 2 ροδάκινα με φλούδα κομμένα σε φέτες ή ροδάκινα κομπόστα
  • 1 φλ. φρέσκα blueberries
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

υλικα για το Ντρεσινγκ

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • Λίγο αλάτι

Εκτελεση

  1. Βάζουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το φαγόπυρο τα φρούτα τα φύλλα από τα βότανα τα καρύδια και τον κολοκυθόσπορο. Χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  2. Για να μαγειρέψουμε το φαγόπυρο μουλιάζουμε σε νερό. Ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και βράζουμε 1 φλ. φαγόπυρο  σε 2 φλ. νερό βραστό αλατισμένο για λίγα λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να μαλακώσει ελαφρά.  Στραγγίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μπει στη σαλάτα.
  3. Αν μουλιάσουμε το φαγόπυρο από το προηγούμενο βράδυ θέλει μόνο 3´ βράσιμο. Αλλιώς περίπου 12 -15’.
  4. Αν χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα κομπόστα τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε στη σαλάτα.
Tip: Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Βράστε το φαγόπυρο, μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό!”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
186
kcal
Υδατ/κες
7.1
γρ
Πρωτεΐνη
3
γρ
Λιπαρά
16
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους