Skip to main content

Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′

Η σαλάτα με κολοκυθάκια είναι η healthy αμαρτία που δεν θα μετανιώσετε ποτέ ότι κάνατε!

Βάλτε φαντασία και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας με μια υπέροχη συνταγή για κολοκυθάκι σαλάτα. Αν ψάχνετε ιδέες για φαγητό, η πράσινη σαλάτα της Madame Ginger έρχεται να σας λύσει τα χέρια και να ξετρελάνει τους πάντες!

Κολοκυθάκι Σαλάτα Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η κολοκυθάκι σαλάτα της Madame Ginger και γιατί να την επιλέξετε.

  • Μαρούλι Ρομάνο, Κρεμμύδι Φρέσκο, Άνηθος: Περιέχουν θρεπτικές ουσίες όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες, και ιχνοστοιχεία. Βρείτε τα, πλυμένα και ολόφρεσκα στην Παραδοσιακή Σαλάτα του Φρεσκούλη.
  • Κολοκυθάκια: Είναι πλούσια σε σίδηρο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο, επιπλέον θεωρούνται πλούσια πηγή βιταμίνης C.
  • Τυρί αμυγδάλου: Βοηθάει στην απώλεια βάρους και μειώνει τη χοληστερίνη στον οργανισμό.
  • Λεμόνι: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Θα λατρέψετε την κολοκυθάκι σαλάτα της Madame Ginger γιατί είναι:

  • Πλούσια σε Βιταμίνες
  • Κατάλληλη για vegetarian διατροφή
  • Ιδανική για παιδιά

Δείτε και Άλλες Εύκολες και Υγιεινές Συνταγές με Παραδοσιακή Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Κολοκυθάκι σαλάτα

υλικα για τη σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Παραδοσιακή Φρεσκούλης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

υλικα για τα τραγανα κολοκυθακια

  • 2 κολοκυθάκια
  • 200 ml γάλα της προτίμησης μας (ζωικό ή φυτικό χωρίς ζάχαρη)
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά (ή πάνκο)
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά (ή τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένο σκληρό φυτικό τυρί)
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

υλικα για το plant based τυρι αμυγδαλου

  • 200 γρ. λευκά αμύγδαλα μουλιασμένα (είτε 2 ώρες σε νερό βρύσης είναι 10’ σε καυτό νερό)
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
  • 4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 150 ml νερό από το μούλιασμα των αμυγδάλων
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Ξεκινάμε με το τυρί αμυγδάλου. Βάζουμε τα αμύγδαλα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά, τον βασιλικό και 100-150 ml από το νερό στο οποίο μούλιασαν (αναλόγως πόσο πηχτό το θέλουμε) σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30’ να κρυώσει.
  2. Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια. Κόβουμε το κάθε κολοκυθάκι οριζόντια στα δύο και μετά τα κόβουμε σε στικς.
  3. Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το αλεύρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε άλλο μπολ την γαλέτα, τη διατροφική μαγιά (ή το τυρί), τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τα κολοκυθάκια πρώτα από το υγρό μείγμα και μετά από το στεγνό και τα αραδιάζουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε τα κολοκυθάκια με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20’, γυρίζοντας τα κολοκυθάκια στην μέση του ψησίματος. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Μοιράζουμε την Παραδοσιακή Σαλάτα φρεσκούλης σε δύο μπολ και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα φυτικού τυριού σε κουταλιές (φυλάμε το υπόλοιπο τυρί καλυμμένο στο ψυγείο, για μελλοντική χρήση).
  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με τα κολοκυθάκια.
Tip: Aπό τη Madame Ginger: “Φυλάξτε το τυρί που θα περισσέψει καλυμμένο στο ψυγείο για μελλοντική χρήση!” Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά βήμα-βήμα την συνταγή
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
124
kcal
Υδατ/κες
2.9
γρ
Πρωτεΐνη
3.7
γρ
Λιπαρά
10
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους