Η πίτσα με προσούτο και ρόκα είναι ένα έξτρα λαχταριστό γεύμα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και να το απολαύσετε χωρίς τύψεις!
Δημιουργήστε μια πεντανόστιμη πίτσα με προσούτο και ρόκα εύκολα και γρήγορα. Ακολουθήστε τη συνταγή της Αντωνίας Κατή για πετύχετε εξαίσια γεύση – χωρίς πολύ προσπάθεια.
Πίτσα με Προσούτο και Ρόκα Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η πίτσα με προσούτο και ρόκα της Αντωνίας Κατή και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Φρέσκα φύλλα ρόκας: Βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Δοκιμάστε τα Φρέσκα Φύλλα Ρόκας του Φρεσκούλη, που έρχονται ολόφρεσκα στο τραπέζι σας.
- Τοματίνια: Υποστηρίζουν την υγεία των οστών και συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών. Επιλέξτε τα Τοματίνια του Φρεσκούλη για εξαιρετική ποιότητα και γεύση
- Κρεμμύδι: Έχει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθά στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία του οργανισμού.
- Μοτσαρέλα: Παρέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου και πρωτεϊνών, αντιμετωπίζοντας τα συμπτώματα πείνας ή λιγούρας.
Θα λατρέψετε την πίτσα με προσούτο και ρόκα της Αντωνίας Κατή γιατί είναι:
- Πεντανόστιμη
- Χορταστική
- Ιδανική για παιδιά
- Εύκολη στην ετοιμασία
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Φρέσκα Φύλλα Ρόκα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πίτσα με Προσούτο και Ρόκα
Υλικά για τη Ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι χωριάτικο για ψωμί
- ½ φακελάκι ξηρή μαγιά
- Λίγη ζάχαρη
- 100 ml χλιαρό γάλα
- Χλιαρό νερό (όσο πάρει η ζύμη)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αλάτι
Υλικά για τη Σάλτσα
- 3-4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ή ρίγανης
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμένο πιπέρι
- Αλάτι
Υλικά για τη Γέμιση
- 10-12 Τοματίνια Φρεσκούλης κομμένα στη μέση
- 1 Συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης
- 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 4-5 λεπτές φέτες προσούτο
- Μερικές φλ. παρμεζάνας
Εκτελεση
- Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, και ανακατεύουμε με την ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι. Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει, να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το γάλα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο ακόμη νερό χρειαστεί, ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη εύπλαστη και απαλή, που δεν θα κολλάει στα χέρια. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη δουλεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για ½ ώρα τουλάχιστον, να φουσκώσει.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο νεράκι, αλατοπιπέρωνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10′ περίπου.
- Στη συνέχεια, αλευρώνουμε ένα ταψί για πίτσα διαμέτρου περίπου 25 εκ. Απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα. Πάνω από το τυρί αραδιάζουμε τα τοματίνια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15-20′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν το τυρί και η ζύμη.
- Μόλις βγάλουμε την πίτσα από τον φούρνο, διακοσμούμε με το προσούτο, τη ρόκα και τις φλοίδες παρμεζάνας. Σερβίρουμε την πίτσα αμέσως, κομμένη σε 8 κομμάτια.
Tip: Από την Αντωνία Κατή: “Για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια, προσθέστε της λίγο νερό.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
150
kcal
Υδατ/κες
15
γρ
Πρωτεΐνη
6.8
γρ
Λιπαρά
6.3
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: