Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια

Η μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για όσους αγαπούν τη μεσογειακή διατροφή.

Η Funkycook φανερώνει τα μυστικά της για μια πεντανόστιμη μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια. Ακολουθήστε τη συνταγή της Εύας Μονοχάρη για δημιουργήσετε μια σούπερ υγιεινή σαλάτα με τα αρώματα της Μεσογείου.

Μεσογειακή Σαλάτα με Τοματίνια Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια της Funkycook και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Φρέσκα φύλλα ρόκας: Περιέχουν πληθώρα αντιοξειδωτικών, που έχουν συσχετιστεί με αντικαρκινική ενέργεια. Γευτείτε τα ολόφρεσκα Φρέσκα Φύλλα Ρόκα του Φρεσκούλη.
  • Τοματίνια: Υποστηρίζουν την υγεία των οστών και συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών. Επιλέξτε τα Τοματίνια του Φρεσκούλη για εξαιρετική ποιότητα και γεύση.
  • Κρεμμύδι: Βοηθά στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία και βοηθά στην πέψη.
  • Πιπεριά: Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και τονώνει την ευεξία του σώματος.

Θα λατρέψετε τη μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια της Funkycook γιατί είναι:

  • Λαχταριστή
  • Γεμάτη superfoods
  • Χορταστική
  • Χαμηλή σε θερμίδες

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές για Σαλάτες με Φρέσκα Φύλλα Ρόκα:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια

Υλικά για τη Μεσογειακή Σαλάτα

  • ½ συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Ρόκα Φρεσκούλης
  • 2 συσκευασίες Τοματίνια Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Bασιλικό
  • 3 φέτες τσιαπάτα ή μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 πιπεριά τουρσί Φλωρίνης
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 φιλέτα αντζούγιας
  • 10 ελιές Καλαμών

Υλικά για το Ντρέσινγκ

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Ρίγανη αποξηραμένη
  • 6-8 κόκκους πιπέρι
  • Θαλασσινό αλάτι

Εκτελεση

  1. Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια, το ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, το πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη και το φρυγανίζουμε.
  2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, πολτοποιώντας στο γουδί το σκόρδο, τις αντζούγιες, 4-5 φύλλα βασιλικού, πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν ενσωματώνουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και το ξύδι.
  3. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε μπολ, προσθέτουμε την κάπαρη και τη μισή ποσότητα του ντρέσινγκ.
  4. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
  5. Πλένουμε τη ρόκα, τη στεγνώνουμε και την τοποθετούμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το φρυγανισμένο ψωμί, αναμειγνύουμε και περιχύνουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Τέλος, βάζουμε τις ελιές και φύλλα βασιλικού.
  6. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Tip: Aπό τη Funkycook: “Τα φύλλα από ρόκα γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για κρεατικά αλλά φυσικά τρώγονται το ίδιο απολαυστικά και “από μόνα τους”.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
112
kcal
Υδατ/κες
8.2
γρ
Πρωτεΐνη
3.8
γρ
Λιπαρά
6.6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους