ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πράσινη σαλάτα με αυγό, καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και ντρέσινγκ μουστάρδας
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με αυγό, καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και ντρέσινγκ μουστάρδας
ΥΛΙΚΑ
- 2 συσκευασίες σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Φρεσκούλης
- 4 αυγά βρασμένα
- 160 γρ. λιαστές τομάτες
- 160 γρ. καλαμπόκι
Για το ντρέσινγκ μουσταρδας
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλιά μέλι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα από το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
- Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε στα 4 και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε την ιταλική σαλάτα μαζί με τις λιαστές, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα με τα αυγά από πάνω.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
263
kcal
Υδατ/κες
5.3
γρ
Πρωτεΐνη
4.4
γρ
Λιπαρά
24
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: