Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Η σαλάτα με γαρίδες είναι μια εξαίσια, ανάλαφρη και διαφορετική επιλογή, που πρέπει να δοκιμάσετε!
Ονειρεύεστε μια λαχταριστή γαριδοσαλάτα; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την άπλετη δημιουργικότητά του φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη σαλάτα με γαρίδες και μαρούλι. Ακολουθήστε τη συνταγή του για να τη δημιουργήσετε και εσείς στο σπίτι.
Σαλάτα με Γαρίδες Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα με γαρίδες του Δημήτρη Σκαρμούτσου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Άισμπεργκ, Μαρούλι, Ραντίτσιο: Υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Ιταλική Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Γαρίδες: Είναι πλούσιες σε διατροφική αξία και χαμηλές σε θερμίδες.
- Πεπόνι: Συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών λόγω της βιταμίνης C.
- Μέντα: Ανακουφίζει αποτελεσματικά από προβλήματα του πεπτικού συστήματος.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με γαρίδες του Δημήτρη Σκαρμούτσου γιατί είναι:
- Πεντανόστιμη
- Ιδανική για εορταστικά τραπέζια
- Χορταστική
- Χαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Ιταλική Σαλάτα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με γαρίδες
Υλικά για τη Σαλάτα
- 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
- 680 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
- Χοντρό αλάτι, κατά βούληση
- 1 πρέζα πιπέρι
- ¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκια κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 λάιμ μεσαίου μεγέθους για να αποδώσει 1 κ.σ. ξύσμα και 4 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 μεσαίο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (περίπου 4 κούπες)
- 220 γρ. τυρί φέτα (περίπου 1 ½ κούπα)
- ¼ κούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. + 1 κ.γ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο-πολτοποιημένο
Εκτελεση
- Γαρνίρουμε τις γαρίδες ελαφρώς με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 1’ από την μια πλευρά, μέχρι να γίνει ροζ.
- Γυρίζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λάιμ και την 1 κ.γ. χυμό λάιμ.
- Μειώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και ψήνουμε τις γαρίδες για περίπου ακόμα 1’.
- Σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τις υπολειπόμενες 2 κ.σ. λάδι και την 1 κ.σ. χυμό λάιμ.
- Γαρνίρουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε την ιταλική σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μοιράζουμε τη σαλάτα ισομερώς σε 4 πιάτα και γαρνίρουμε από πάνω με τις γαρίδες, το τυρί, την μέντα και τον κόλλιανδρο και σερβίρουμε.
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: “Προσθέσθε το αλάτι κατά βούληση μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό σας αποτέλεσμα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
113.9
kcal
Υδατ/κες
6.4
γρ
Πρωτεΐνη
10.3
γρ
Λιπαρά
4.2
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: